Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

«Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος», 12/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μεγάλη δράση Κοινωνικής Προσφοράς της  Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος» θα  πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, μεταξύ 08:30 και  14:30, στην πόλη της Κέρκυρας από το σύνολο της τοπικής Κίνησης  (λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, μέλη προσκοπικών δικτύων, ενήλικα  στελέχη, μέλη επιτροπών κοινωνικής συμπαράστασης, παλαιοί πρόσκοποι)  και λοιπούς φίλους εθελοντές.


Με το σύνθημα «γίνε μια μέρα πρόσκοπος» καλούμε πόρτα - πόρτα κάθε  συμπολίτη μας «που μπορεί…», να συνεισφέρει σε ένα κοινό στόχο «για  αυτούς που δεν μπορούν…»: τη συλλογή τυποποιημένων τροφίμων μακράς  διάρκειας όπως γάλα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, διάφορες  κονσέρβες, καφέ/τσάι, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, αρτοπαρασκευάσματα,  γλυκίσματα, συμπυκνωμένη ντομάτα, κ.ά. αλλά και είδη πρώτης ανάγκης  όπως χαρτικά, είδη υγιεινής, κ.ά.. Ο σκοπός μας αφορά στην ενίσχυση  ενοριακών συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, φορέων προστασίας  αναξιοπαθούντων με επισιτιστική μέριμνα και μεμονωμένων απόρων  οικογενειών.

Η δράση θα λάβει χώρα στις παρακάτω μείζονες περιοχές της πόλης της  Κέρκυρας ενώ επικουρικά για την αυτόβουλη προσφορά των προαναφερόμενων  αγαθών από κατοίκους θα λειτουργήσουν, μεταξύ 10:00 και 13:00, 8  σταθμοί μεταφόρτωσης (ΣΜ) σε πολυσύχναστα σημεία:

1. Ανεμόμυλος (ΣΜ1.  στο τέλος του όρμου της Γαρίτσας κοντά στο «Ναυτίλο»), 2. Γαρίτσα  (ΣΜ2. στο άλσος της Γαρίτσας προς την κολώνα Ντούγκλα κοντά στο «Alsos  Cafe» στην Μητροπολίτου Αθανασίου), 3. Πόρτα Ρεμούντα/Τέννις (ΣΜ3.  στην πλατεία Γεωργάκη), 4. Παλαιά Πόλη (ΣΜ4α. θέση «Κοφινέτα» & ΣΜ4β.  στο παλιό λιμάνι κοντά στο «Μαύρο Γάτο»), 5. Σαρόκο/Λιμάνι (ΣΜ5. στην  πλατεία Σαρόκο στη συμβολή Πολυχρονίου Κωνσταντά και Ιωάννου Θεοτόκη),  6. Σαρόκο/Κωτσέλα (ΣΜ6. στα Γενικά Λύκεια στη διασταύρωση Πολυχρονίου  Κωνσταντά και Μιλτιάδου Μαργαρίτη) και 7. Μαντούκι/Κεφαλομάντουκο  (ΣΜ7. κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μαντούκι). Επίσης,  την εβδομάδα πριν τη δράση και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8/1, την  Παρασκευή 10/1 και το Σάββατο 11/1 μεταξύ 18:00 και 20:00  φιλοπρόσκοποι και εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσκομίζουν  τις δικές τους προσφορές σε τρόφιμα στο προσκοπείο.

«Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος», 12/01/2014


Καθώς κάθε χρόνο με τη δράση αυτή συγκεντρώνονται και ανακατευθύνονται  περίπου 2 τόνοι τρόφιμα, που απαμβλύνουν πραγματικές ανάγκες και  γεμίζουν όλους μας με υψηλά νοήματα αλληλεγγύης, οι Πρόσκοποι της  Κέρκυρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους  όσους και φέτος «θα γίνουν μια μέρα πρόσκοποι» για αυτούς που δεν  μπορούν…


[Πληροφορίες για εταιρικές προσφορές: 6944837409, Μ. Σέρβου, Έφορος  Κοινωνικής Προσφοράς)]

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News