Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Footprint: Ένα τεράστιο «οικολογικό αποτύπωμα» στους Παξούς. Δείτε βίντεο

Ένα «οικολογικό αποτύπωμα» τεράστιας κλίμακας κοσμεί πλέον το νησί των Παξών. Πρόκειται για ένα γιγάντιο αποτύπωμα ποδιού που καλύπτει μια έκταση χιλίων τετραγωνικών μέτρων κοντά στην παραλία στο Μογγονήσι. Το «FOOTPRINT», ένα έργο που δείχνει ότι η ανθρωπότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στη φύση, φιλοτέχνησε ο Έλληνας The Krank για τη φετινή Μπιενάλε των Παξών.

Όπως γράφει στο Instagram, χρησιμοποίησε ως καμβά ένα μεγάλο μέρος γης και δούλεψε «σιωπηλά» επί 15 μέρες το έργο – μήνυμά του.

Footprint: Ένα τεράστιο «οικολογικό αποτύπωμα» στους Παξούς. Δείτε βίντεο

«Η τέχνη μου ρίχνει φως στην άμεση ανάγκη για μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τις συζητήσεις για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει ο The Krank.

Η Paxos Biennale διαρκεί φέτος από τις 7 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, παρέχοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Παξών να δουν δωρεάν έργα σύγχρονης τέχνης (γλυπτά, φωτογραφίες, τοιχογραφίες, installations και performances).

Ξεκίνησε το 2018 και στόχος της είναι να αναδείξει το έργο νέων καλλιτεχνών, έχοντας ως βάση τους το όμορφο νησί του Ιονίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News