Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Φιλοζωικές δράσεις από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Φιλοζωικές δράσεις από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το καταφύγιο ζώων της Κερκυραϊκής  Εταιρείας Προστασίας Ζώων επισκέφθηκε ο Πρύτανης

Το καταφύγιο προστασίας ζώων,  της «Κερκυραϊκής Εταιρείας Προστασίας Ζώων», επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος που υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο. 

Ο Πρύτανης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου, Κυριακή Βασιλάκη και με τους φοιτητές υπεύθυνους του προγράμματος, από την ομάδα Fridays For Future Corfu, για την επιτυχημένη εξέλιξη των δράσεων του.

Φιλοζωικές δράσεις από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Όπως του έγινε γνωστό από τους υπευθύνους του προγράμματος, «περίπου 40 φοιτητές επισκέπτονται εβδομαδιαία το καταφύγιο μεριμνώντας για τα 75 σκυλάκια που φιλοξενεί στις τέσσερις ζώνες του». 

Επιπλέον ο κ. Φλώρος, ενημερώθηκε για την ιστορία και την εξέλιξη του καταφυγίου, ενώ συζήτησε, με τους εθελοντές φοιτητές, για την συνέχεια του εθελοντικού προγράμματος στο επόμενο εξάμηνο και τη πιθανή επέκταση του με νέες εθελοντικές δραστηριότητες.  

Να σημειωθεί ότι η Κ.Ε.Π.Ζ. (Κερκυραϊκή Εταιρεία Προστασίας Ζώων) είναι ένα από τα παλαιότερα φιλοζωικά σωματεία στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε από Κερκυραίους φιλόζωους πολίτες το 1939, με σκοπό να δημιουργήσουν το πρώτο φιλοζωικό σωματείο στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η κ. Βασιλάκη «πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι η Κ.Ε.Π.Ζ. να καταφέρει να αποκτήσει πλέον δικό της χώρο, ώστε να δημιουργήσει το πρώτο κυνοκομείο του νησιού και από τα πρώτα της Ελλάδας. Την δεκαετία του ΄70 και συγκεκριμένα το 1974, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, αγοράστηκαν 6.5 στρέμματα και φτιάχτηκαν τα πρώτα 10 σπιτάκια με περίφραξη για τα αδέσποτα του νησιού. Ο σκοπός ήταν, την εποχή εκείνη, να μπορέσει η Κ.Ε.Π.Ζ. να σώσει όσα περισσότερα αδέσποτα ζώα μπορούσε». Σήμερα η Κ.Ε.Π.Ζ. έχει εκσυγχρονιστεί και φιλοξενεί 75 σκυλάκια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εκδηλώνουν τη διάθεση υιοθεσίας των μικρών τετράποδων.

Αναφορικά με το εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές του ακαδημαϊκού ιδρύματος, αυτό προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Κερκυραϊκής Εταιρείας Προστασίας Ζώων και των φοιτητών της περιβαλλοντικής ομάδας Fridays For Future Corfu, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του υπεύθυνου διδάσκοντα Καθηγητή, Θωμά Μαντζάρη. Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος οι φοιτητές που συμμετέχουν επισκέπτονται το καταφύγιο και προσφέρουν εθελοντική εργασία για την φροντίδα των ζώων, αλλά και γενικότερα του καταφυγίου.

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News