Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ 

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με τον θεατρολόγο και σκηνοθέτη Δημήτρη Φοινίτση διοργανώνει τρίμηνο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν τις προσωπικές συγγραφικές τους δυνατότητες και να τους μυήσει στο δημιουργικό κόσμο της σκηνικής αναπαράστασης με όχημα  το λόγο.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε εβδομαδιαία –δίωρη- βάση. Το κάθε δίωρο θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εστιάζει στη σύνθεση δραματικού κειμένου με σχέσεις και θεατρικούς χαρακτήρες.

 

Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής

 

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών ή ολοκληρωμένων έργων για τη Σκηνή και δεν προϋποθέτει προηγούμενη σχετική εμπειρία.

Επιλεγμένες σκηνές που θα προκύψουν από όσους συμμετάσχουν θα παρουσιαστούν δημόσια - σε μορφή αναλογίου - τον Απρίλιο.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ ανά μήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες: 6997166210

 

⃰ Ο Δημήτρης Φοινίτσης -Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη «Δημιουργική Γραφή» με διπλωματική εργασία στο Θεατρικό Έργο / Παιδαγωγική Σχολή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Πτυχιούχος Τμήματος Θεάτρου / Σχολή Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων θεατρικής γραφής στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ι.Τ.Ι.) με διδάσκοντες τους Ανδρέα Φλουράκη, Ανδρέα Στάικο και Έλενα Πέγκα. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής. Το τελευταίο διάστημα κατοικεί στην Κέρκυρα. Δραματικά κείμενά του έχουν παρουσιαστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τις Εκδόσεις Αιγόκερως κυκλοφορούν τέσσερα θεατρικά έργα του υπό τον γενικό τίτλο «Dominatrix».

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News