Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ένας Κερκυραίος στη λίστα «30 Under 30» του περιοδικού Forbes

Σε τέσσερις ξεχωριστούς κλάδους της λίστας «30 Under 30» του περιοδικού Forbes κατάφεραν να διακριθούν δύο Έλληνες, μία Ελληνίδα και μία Κύπρια. Με την επίμονη δουλειά τους, τη διορατικότητα και την καινοτομία τους κατάφεραν να διακριθούν στους τομείς που αγαπούν και το αμερικανικό περιοδικό τούς αντάμειψε κατατάσσοντάς τους στην περίφημη λίστα του για τους επιδραστικότερους ανθρώπους της χρονιάς με ηλικία κάτω των 30 ετών.

Ένας Κερκυραίος στη λίστα «30 Under 30» του περιοδικού Forbes

Ο Αλέξανδρος Άνθης είναι ο Έλληνας από την Κέρκυρα που ξεχώρισε στην κατηγορία των επιστημών και της υγείας, έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας σταθερά διακρίνεται. Μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της επιστήμης σπουδάζοντας Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του άσκησης, εντάχθηκε στο εργαστήριο Laboratory of Polymers του EPFL για τη μεταπτυχιακή του διατριβή. Σήμερα ο Αλέξανδρος είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ETH Zürich και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην ομάδα της Inge Herrmann, στο Empa St. Gallen.
 
Ο Άνθης, πρωτοπόρος συνεργάτης στο ETH Zürich, έχει αναπτύξει χειρουργικά συγκολλητικά επιθέματα, τα οποία παραμένουν προσκολλημένα κάτω από τις πιο σκληρές πεπτικές συνθήκες ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη χρήση φθηνών φορητών ανιχνευτών υπερήχων για την αξιολόγηση της μετεγχειρητικής κατάστασης στην κοιλιά, πριν εμφανιστούν διαρροές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σήψη, ακόμη και να καταστούν θανάσιμες.
 
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν συγκεντρώσει πάνω από 500.000 δολάρια σε ερευνητικά κεφάλαια και ελπίζουν να αναπτύξουν την τεχνολογία μέσω της startup Veltist.
 
Τα ευρήματα και η λειτουργία του αυτοκόλλητου επιθέματος δημοσιεύθηκαν στο Journal of Advanced Functional Materials πέρυσι.
 
 
Πηγή: www.iefimerida.gr

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News