Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκτοξεύθηκε ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat. Κερκυραίος στην ομάδα

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Ιουλίου 2014 εκτοξεύθηκε ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος Λ-sat σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από Έλληνες επιστήμονες, την ομάδα Lambda Team.

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose, ο οποίος έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του με το βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR).

Η Lambda Team αποτελεί μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και φοιτητών που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος συνεργάστηκαν άτομα από το Σαν Χοσέ, τη Ν. Υόρκη, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλα μέρη του κόσμου, με επικεφαλής ερευνητή τον Δρ Περικλή Παπαδόπουλο. Μεταξύ των οποίων ήταν ένα γκρουπ έξι μαθητών από την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στη διαδικασία της κατασκευής του δορυφόρου στην Καλιφόρνια, Silicon Valley, εκ των οποίων και ο Κερκυραίος ο Χαράλαμπος Κουλούρης o oποίος συνέβαλε στη δημιουργία του λογισμικού συστήματος.

Μπορείτε να τους δείτε στη φωτογραφία από τα δεξιά προς τα αριστερά Dr. Periklis Papadopoulos, Kostas Alexandrou, Eriana Panopoulou, Vaggelis Christodoulou, Maria Dimitrakopoulou, Charalabos Koulouris and Simos Kanis.

Εκτοξεύθηκε ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat. Κερκυραίος στην ομάδα

"Ο δορυφόρος Λ-sat έχει ελεγχθεί από το Κέντρο έρευνας της NASA Ames στο Mountain View CA, και  είναι έτοιμος να εκτοξευθεί προς το Διαστημικό Σταθμό με αποστολή της NASA και να παραμείνει για ένα μήνα."

Στόχος ήταν να αποδειχθεί ότι οι Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά μυαλά δεν είναι ουτοπία, είναι ικανά να δουλέψουν σε πολύ σημαντικά εγχειρήματα τεράστιου βεληνεκούς και να διαπρέψουν.

«Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι το "Greek Minds at Work" είναι κάτι παραπάνω από μια πεποίθηση. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό από το να κατασκευάσουμε και να στείλουμε στο Διάστημα έναν ελληνικό δορυφόρο» όπως δήλωσαν

«Μότο» της ομάδας το «Greek Minds at Work»

H εκτόξευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), από το Wallops Flight Facility της NASA, με πύραυλο Antares της Orbital Sciences. Ο δορυφόρος θα μεταφέρεται από το διαστημόπλοιο Cygnus της αποστολής Orb-2, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: http://lambdasat.com/?page_id=150

Μετάφραση-Σύνταξη: Φαϊτά Ελίνα

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News