Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εγκρίθηκε μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η αρχιτεκτονική μελέτη για μια μεγάλη τουριστική επένδυση που δρομολογείται προς υλοποίηση στην Κέρκυρα.

Εγκρίθηκε μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και των υποστηρικτικών αυτού έργων σε έκταση περίπου 205 στρεμμάτων που βρίσκεται στη περιοχή Αγιος Στέφανος στις Μπενίτσες. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί από την εταιρεία KLC III Hellas A.E. Το αρχικό σχέδιο που είχε εγκριθεί από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομίας προβλέπει το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα να έχει συνολική δυναμικότητα 893 κλινών. Ειδικότερα, περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 539 κλινών (με κεντρικό κτίριο 383 κλινών και μπάνγκαλοους 156 κλινών), 76 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες που αντιστοιχούν σε 354 κλίνες και κέντρο αναζωογόνησης. Επιπλέον, προβλέπεται να δημιουργηθούν εστιατόρια, πισίνες, εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ, γήπεδα αθλοπαιδιών, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα. Η μέγιστη επιτροπή δόμησης υπολογίζεται με συντελεστή 0,20 και ανέρχεται σε 40.992,60 τ.μ. Επίσης, το επιτρεπόμενο ποσοστό μεταβίβασης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών καθορίζεται σε 30% της συνολικής δομούμενης επιφάνειας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος. Να σημειωθεί ότι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα προκύψουν από τη μετασκευή υφιστάμενης μονάδας. Στη θέση που θα δημιουργηθεί η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργούσε το ξενοδοχείο San Stefano, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό. Βάσει του αρχικού προϋπολογισμού, η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Στην εγκριτική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού ετέθησαν κάποιοι όροι, όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση μιας σειράς μεμονωμένων κτισμάτων που βρίσκονται πλησίον των ορίων του οικοπέδου του ενετικού συγκροτήματος Μάνεση. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη πλάτους περίπου 30 μέτρων ελεύθερη από κτίρια βόρεια και ανατολικά των ορίων του οικοπέδου του ενετικού συγκροτήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρεται ότι πρέπει να μειωθούν κατά το δυνατόν οι δρόμοι και οι διαμορφώσεις που προτείνονται στο εσωτερικό της έκτασης. Παράλληλα, θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των κολυμβητικών δεξαμενών, ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε κτίριο.

Επίσης, ζητείται οι επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες και τα μπάνγκαλοους να ακολουθήσουν τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός ώστε η δόμηση να μοιραστεί στο ισόγειο και στον όροφο και να μην δημιουργούνται μεγάλα σε έκταση δωμάτια. Η νέα τροποποιημένη μελέτη πρέπει να κατατεθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται F&B Cost Controller για το Ella Alkyna στον Άγιο Γόρδιο 23.10.26
  2. Ζητείται υπάλληλος από επιχείρηση εστίασης 23.10.26
  3. Ζητείται προσωπικό από επιχειρήσεις εστίασης 23.10.26
  4. Πωλείται οικόπεδο στη Χαλικούνα 23.10.26
  5. Ζητείται καμαριέρα από το Hotel Bretagne 23.10.26
  6. Ζητείται πωλήτρια/ης για κατάστημα αλυσίδας παιδικών ρούχων 23.10.26
  7. Ενοικιάζεται μεζονέτα στους Καστελλάνους Μέσης 23.10.26
  8. Ζητείται προσωπικό από το πρακτορείο Allwyn Millionaire 23.10.26
  9. Ζητείται ταμίας από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 23.10.26
  10. Ζητούνται συνεργάτες από τη Voulgaris Hospitality Group 23.10.26
  11. Ζητείται συντηρητής/ηλεκτρολόγος από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 23.10.26
  12. Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων και διαχείρισης καταλυμάτων από την εταιρεία Nomas 23.10.26
  13. Ζητούνται συνεργάτες καθαρισμού από Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων 23.10.26
  14. Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια από εταιρεία στη Μαρίνα Γουβιών 23.10.26
  15. Ζητείται υπάλληλος από το φαρμακείο Βλάχος στο Κοκκίνι 23.10.26
  16. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής 23.10.26
  17. Ζητείται προσωπικό από δομή 23.10.26
  18. Ζητείται βοηθός γραφείου από την SMS Ltd 22.10.26
  19. Ζητείται προσωπικό για καθαριστήριο λευκών ειδών στο λιμάνι 22.10.26
  20. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εταιρεία Κομίνης Κων/νος και ΣΙΑ ΟΕ 22.10.26
  21. Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια από την Α.Γιατράς 22.10.26
  22. Ζητείται οδηγός διανομέας από την εταιρεία Μάνδυλας Γεράσιμος 22.10.26
  23. Ζητείται προσωπικό στο Ναυτίλος 22.10.26
  24. Ζητείται προσωπικό από το New Point Cafe Bar 22.10.26
  25. Ενοικιάζονται πλήρως επιπλωμένα studio στο Κοντόκαλι 22.10.26
  26. Πωλείται αυτοκίνητο Mitsubishi Carisma 22.10.26
  27. Ζητείται πωλητής/τρια από το κατάστημα Lineria 22.10.26
  28. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα il toto 21.10.26
  29. Ενοικιάζεται κατοικία στις Κουλίνες 21.10.26
  30. Ζητείται προσωπικό από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων 21.10.26