Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00

Latin Fiesta @ Cygnus, 07/12/2022

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δημοσιογράφος του National Geographic καλεσμένη του Κεντρικού Δήμου

Ο πολιτισμός και οι εναλλακτικές δραστηριότητες ήταν το κύριο αντικείμενο του ενδιαφέροντος δημοσιογράφου του National Geographic που επισκέφθηκε το νησί μας ως φιλοξενούμενη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η δημοσιογράφος Zoë McIntyre  επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo και είχε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Η εκπρόσωπος του δημοφιλούς περιοδικού National Geographic Traveller, κ. Mclyntyre,  επισκέφθηκε το νησί μας, το διάστημα  27 Σεπτεμβρίου  έως  τις 2 Οκτωβρίου, με στόχο τη συλλογή του απαραίτητου υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος  στο National Geographic Traveler ώστε να προωθήσει  την Κέρκυρα ως ιδανικό προορισμό  στο βρετανικό  κοινό. Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιοδικό έχει κυκλοφορία περί τα 60.000 τεύχη μηνιαίως.  

Δημοσιογράφος του National Geographic  καλεσμένη του Κεντρικού ΔήμουΣτο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, η δημοσιογράφος κατέγραψε χρήσιμες πληροφορίες για το πολιτισμικό υπόβαθρο της Κέρκυρας αλλά και για την  πλούσια πολιτιστική μας  πραγματικότητα, η οποία  – σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Αντιδημάρχου – είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των δεκάδων Φιλαρμονικών, Χορωδιών και  Πολιτιστικών μας Σωματείων,  που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι o πολιτισμός της Κέρκυρας είναι ζωντανός, εμπνέεται από το πλούσιο παρελθόν και τη  μουσική μας παράδοση, δημιουργεί στο παρόν και χτίζει το μέλλον ανοίγοντας συνεχώς νέους ορίζοντες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η  δημοσιογράφος του National Geographic για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας καθώς αυτό εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και προτείνει μια ιδιαίτερη εμπειρία στους επισκέπτες. Εξάλλου, η θεματική ενότητα του πολιτισμού είναι μια από τις τρεις, μαζί με τη φυσική ομορφιά και τις εναλλακτικές δραστηριότητες, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αφιερώματος για το νησί μας. Η  δημοσιογράφος του National Geographic ξεναγήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκε σημαντικούς χώρους πολιτισμού. Επίσης, διοργανώθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό πρόγραμμα επαφής με την κερκυραϊκή φύση μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες ορισμένες εκ των οποίων αφορούσαν περιπατητικά μονοπάτια και πεζοπορία στο βόρειο τμήμα του νησιού (walking and hiking trails) αλλά και ιππασία στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας. Συγχρόνως, η υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας παρείχε στη δημοσιογράφο όλο το απαραίτητο ψηφιακό υλικό προκειμένου να έχει έγκυρη και πληρέστατη πληροφόρηση. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας ευχαρίστησε την Διευθύντρια ΕΟΤ Η. Βασιλείου και Ιρλανδίας Ελένη Σκαρβέλη για τις στοχευμένες δράσεις προβολής που προωθεί για την Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο press trip, διοργανώθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

*Ο  Δήμος  Κεντρικής Κέρκυρας, ευχαριστεί την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας και την Πρόεδρο Σίσσυ Σαββάτη για την υποστήριξη της δράσης, το τουριστικό γραφείο Anna Aperghi Travel & Tourism καθώς και το Halikounas Horses – Κέντρο Αθλητικής Ιππασίας και φυσικής αναζωογόνησης /περιηγήσεις ιππασίας.

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News