Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Διεθνής παρουσία της Α.Μ.Κ.Ε CulturePolis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διεθνής παρουσία της Α.Μ.Κ.Ε CulturePolis

Η CulturePolis στην Οχρίδα για το έργο SUSTCULT και τελική διάσκεψη

 

Στις 13-14 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης του έργου SUSTCULTστην Οχρίδα ( ΠΓΔΜ) υπό την αιγίδα του  Τομέα Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Οχρίδας.
 

Στη συνάντηση έλαβε μέρος αντιπροσωπεία της CulturePolisαποτελούμενη από την υπεύθυνη του έργου SUSTCULTΦωτεινή Παπαχατζή και τον Στέλιο Μπιρμπίλη, αρχιτέκτονα και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULTΚέρκυρα/Παλιά Πόλη, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ενημερωτική Εκδήλωση και στις συναντήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, που επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία του τελικού συνεδρίου SUSTCULT που θα πραγματοποιηθεί στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενίας στις 8 Απριλίου 2014.
 

Η συνάντηση της Οχρίδας ήταν μια ευκαιρία για όλους τους εταίρους να συναντηθούν εκ νέου, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών πάνω στην τελευταία φάση της υλοποίησης του έργου και να σχεδιάσουν το τελικό συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τομέας Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Οχρίδας διοργάνωσε μια επίσκεψη - μελέτη στην πόλη της Οχρίδας η οποία είναι Μνημείο Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς Unesco.
 

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ολοκλήρωση των Σχεδίων Διαχείρισης των μνημείων των εταίρων και του πακέτου εργασίας WP7 «Τόνωση της απασχόλησης και δημιουργία εισοδήματος μέσω της βιώσιμης διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς», η οποία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας ανάλυσης μάρκετινγκ και ένα επιχειρηματικό σχέδιο για κάθε πολιτιστικό τόπο. Για την Κέρκυρα έχει επιλεγεί η δραστηριότητα «Πολιτιστικές Διδρομές στην Παλιά Πόλη» που περιέχει διάφορα καινοτομικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής του έργου SUSTCULTοι εταίροι έχουν πειραματιστεί επιτυχώς με πιο συμμετοχικές προσεγγίσεις στη λήψη αποφάσεων κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού της διαχείρισης. Η εμπειρία από την εφαρμογή της μεθοδολογίας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας ανέδειξε ιδιαίτερα την πτυχή αυτή παρά την περιορισμένη συμμετοχή των θεσμικών φορέων.
 

Διεθνής παρουσία της Α.Μ.Κ.Ε CulturePolis

 

Η τελική διάσκεψη του έργου SUSTCULTστη Λιουμπλιάνα – που θα είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου και θα εξετάσει τις μελλοντικές ευκαιρίες και καλές πρακτικές ενώ θα παρέχει αρκετό χρόνο για δικτύωση μεταξύ εμπλεκομένων από Ευρωπαϊκή Ένωση, θεσμικών φορέων, οργανώσεων πολιτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε  μνημεία της UNESCOστη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.

 

Η CulturePolisθα είναι εκεί με ισχυρή αντιπροσωπεία - με συμμετοχή και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, για να προβάλλει το επικαιροποιημένο Σχέδιο Διαχείρισης / Σχέδιο Δράσης για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας 2013-2018 και τις προτάσεις για τουριστική αξιοποίηση των πολιτιστικών διαδρομών, που είναι το αποτέλεσμα εντατικής εργασίας σχεδόν 3 ετών σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
 

Πριν από το τελικό συνέδριο του SUSTCULTστις 8 Απριλίου στη Λιουμπλιάνα, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Κέρκυρα για την πλήρη ενημέρωση του κερκυραϊκού κοινού και των θεσμικών φορέων πάνω στα τελικά αποτελέσματα του SUSTCULTγια την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News