Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δείτε στη ΝΕΤ τη Μάγια Τσόκλη στην Κέρκυρα με το Χαμόγελο του Παιδιού 28/03

Δείτε στη ΝΕΤ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 την εκπομπή Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη "Στην Κέρκυρα με το Χαμόγελο του Παιδιού"

Ώρα 23.00

Δείτε στη ΝΕΤ τη Μάγια Τσόκλη στην Κέρκυρα με το Χαμόγελο του Παιδιού 28/03Το «Ταξιδεύοντας» επιστρέφει στη Κέρκυρα, 14 χρόνια μετά το πρώτο του επεισόδιο στο νησί. Αυτή τη φορά, αφορμή για το ταξίδι είναι η καταγραφή της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Μετά από πολλά χρόνια συντονισμένης προσπάθειας η πόλη της Κέρκυρας κατάφερε να μπει στη περίφημη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ο μόνιμος ανταγωνισμός μεταξύ του μαζικού τουρισμού που αναπτύχθηκε από νωρίς στο νησί και του πολιτιστικού πλούτου, μετακύλησε τις οικονομικές δραστηριότητες από την εύφορη ενδοχώρα στη θάλασσα. Έτσι, τα χωριά είδαν όλους τους νέους τους να φεύγουν και ο υπέροχος και ιστορικός Κερκυραϊκός ελαιώνας, που αποτελείται από περίπου 4.000.000 ελαιόδεντρα αφέθηκε σ’έναν φαύλο κύκλο εγκατάλειψης. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, η Μάγια Τσόκλη συναντά νέους επαγγελματίες που μάχονται για μία διαφορετική ανάπτυξη.
Το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η Μάγια πηγαίνει στο σπίτι του Χαμόγελου στους Μαγουλάδες και με συντροφιά τα παιδιά που συχνά της μιλούν για τη ζωή τους, ξαναβλέπει τη Κέρκυρα: Επισκέπτονται μαζί τη πόλη και τα μουσεία της, παρακολουθούν συναυλίες, «τρυπώνουν» σε ανασκαφές στο Παλαιό Φρούριο, προπονούνται στο Κρίκετ, πάνε στο Αγγελόκαστρο και φεύγουν για βαρκάδα από την Παλαιοκαστρίτσα…

Φωτογραφία/σκηνοθεσία: Χρόνης Πεχλιβανίδης
Έρευνα/κείμενα: Μάγια Τσόκλη
Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη

Παρουσιαστής: Μάγια Τσόκλη

Πηγή: http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3403507&chid=9

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News