Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Corfu Trail: η διαδρομή των 180χλμ της Κέρκυρας για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Corfu Trail: ένα ολόκληρο νησί με τα πόδια 

Corfu Trail: η διαδρομή των 180χλμ της Κέρκυρας για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Το Corfu Trail είναι μια μεγάλη διαδρομή που διασχίζει όλο νησί της Κέρκυρας, από Νότο προς Βορρά. Η διαδρομή έχει δημιουργηθεί σταδιακά από φίλους του νησιού, μετά από πολύχρονες αναζητήσεις των παλιών συνδέσεων, που περισσώθηκαν από την ανάπτυξη του οδικού δικτύου. Χάρις στην εξ΄αρχής καλή χάραξη, που καταφέρνει να συνδέσει μεγάλο μέρος από τα όμορφα φυσικά τοπία της Κέρκυρας, ελισσόμενο με επιτυχία σε ένα χώρο με ισχυρή και πανταχού παρούσα ανθρώπινη δραστηριότητα, το Corfu Trail έγινε μια από τις πιο πολυσύχναστες και δημοφιλείς μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η χάραξη του Corfu Trail αποφεύγει τα απότομα ή κουραστικά περάσματα, συνθέτοντας έτσι μια διαδρομή μικρής έντασης και δυσκολίας, παρόλο το μεγάλο μήκος, τόσο των ημερήσιων τμημάτων, όσο και του συνόλου.

Το Corfu Trail αναπτύσσεται σε μήκος 180 χλμ. και περνά από δεκάδες οικισμούς, 13 από τους οποίους λειτουργούν ως στάσεις των ημερήσιοων τμημάτων (Κάβος, Λευκίμμη, Άγιος Γεώργιος Αργυράδων, Άνω Παυλιάνα, Μπενίτσες, Πέλεκας, Λιαπάδες, Άγιος Γεώργιος Παγών, Ρεκίνι, Σπαρτύλας, Καμινάκι, Παλιά Περίθεια, Άγιος Σπυρίδων). Η διαδρομή διέρχεται από πολλά σημαντικά ιστορικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της Κέρκυρας και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών.

Το Corfu Trail έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια σχετική ελευθερία στην εκτέλεσή του από μια ομάδα πεζοπόρων, ανάλογα με το ρυθμό, την επιθυμητή διάρκεια της ημερήσιας πορείας, τη διάθεση για παρακάμψεις ή άλλα ενδιαφέροντα. Έτσι, δεν υπάρχουν υποχρεωτικές αφετηρίες και προορισμοί για το κάθε ημερήσιο τμήμα: ο πεζοπόρος είναι ελεύθερος να αποφασίσει σε ποιόν από τους διαθέσιμους ενδιάμεσους σταθμούς θα σταματήσει για διανυκτέρευση και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να επιλέξει να συντομεύσει μια πορεία, χρησιμοποιώντας ένα "κοψοδρόμι" σε μια διαδρομή, "κλέβοντας" ένα τμήμα δρόμων με τη βοήθεια κάποιου οχήματος ή γεφυρώνοντας δύο διαδρομές με μια πιο σύντομη παραλλαγή.
Έτσι, μπορεί κανείς να κάνει τη διαδρομή από τον Κάβο στον Άγιο Σπυρίδωνα σε 8, 10 ή 12 μέρες. H παρούσα περιγραφή της διαδρομής διατηρεί τα ημερήσια μήκη σε λογικά μεγέθη και προτείνει μια κατανομή σε 12 σκέλη.

Εκτενείς πληροφορίες, χάρτες, φωτογραφίες, οι διαδρομές, οι εφαρμογές για κινητά και όλα τα απαραίτητα για την ασφαλή διαδρομή έχουν δημιουργηθεί από τον πεζοπορικό οδηγό Top Guide και μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα στα Ελληνικά και Αγγλικά: Εδώ

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland News