Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Βραβείο άνευ προκηρύξεως στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, την αρχαιότερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ελλάδας, δόθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στα ετήσια βραβεία του σημαντικότερου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών βραβεύουν κάθε χρόνο τις σημαντικότερες μορφές και φορείς για επιτεύγματά τους στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού κατά το προηγούμενο έτος.

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Δημόσια Βιβλιοθήκη ΚέρκυραςΗ Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας είναι η αρχαιότερη δημόσια βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Η αρχή της ανάγεται στα μέσα του 18ου αιώνα, όταν στην βιβλιοθήκη της μονής της Αγίας Ιουστίνης του τάγματος των φραγκισκανών μονάχων , που βρισκόταν στο προάστιο Γαρίτσα, προστέθηκε η πλούσια βιβλιοθήκη του Κανονικού Ιακώβου Σαβερίου Κανάλ, θεολόγου και τοποτηρητή του μητροπολίτη Λατίνων.

Στη διάρκεια της πορείας της στο χρόνο, ενσωματώθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία, και η ιστορία της αντανακλά και την ιστορία των Επτανήσων.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρος της βιβλιοθήκης ο προϊστάμενός της, κ. Γεώργιος Κεφαλλωνίτης, ο οποίος δήλωσε, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην εφημερίδα Καθημερινή:

«Είναι τιμή για εμάς το γεγονός της βράβευσής μας. Στην Κέρκυρα είμαστε η πρώτη δημόσια υπηρεσία που βραβεύεται για το πολιτιστικό της έργο διαχρονικά και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας. Πρόκειται για την πιο παλιά δημόσια βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1790. Έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια, προσφέρει νέες υπηρεσίες στον κόσμο και προσπαθεί μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις κυρίως για παιδιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον. Επίσης, πραγματοποιεί πολλές συνεργασίες, όπως με την πρεσβεία των ΗΠΑ, το ίδρυμα Future Library και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ευχαριστούμε πολύ την Ακαδημία Αθηνών».

 Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 5.000 ενεργά μέλη,  διαθέτει κέντρο πληροφόρησης άρτια εξοπλισμένο, ενώ έχει ανοίξει την αίθουσα εκδηλώσεων για το κοινό και υλοποιεί στο χώρο της εκδηλώσεις, εκθέσεις και ομιλίες. Περιηγήσεις και προγράμματα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους είναι πάντοτε στις προτεραιότητες του συμβουλίου της.

Ένα μεγάλο μπράβο στους υπεύθυνους της  Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας

επιμέλεια: Βασίλης Κρουστάλλης
  

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News