Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αύξηση ενδιαφέροντος χρηστών του διαδικτύου για διαμονές στην Κέρκυρα το 2022

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώθηκε το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή στην Κέρκυρα από το το 2019 έως το 2022.

Αύξηση ενδιαφέροντος χρηστών του διαδικτύου για διαμονές στην Κέρκυρα το 2022

Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης μέσω διαδικτύου 2019 - 2022

Η αναζήτηση για έναν προορισμό αλλάζει κατά τη διάρκεια του έτους ανάλογα με το στάδιο του ταξιδιού στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης (όνειρο/έμπνευση, αναζήτηση/έρευνα/οργάνωση, κράτηση, εμπειρία/διαμονή, διαμοιρασμός εμπειρίας) και φυσικά ανάλογα με τα high seasons της περιοχής. Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρήσαμε αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών για διαμονή στην Κέρκυρα. Αυτό το γεγονός σίγουρα επηρεάστηκε από την εποχή σταδιακής ανάκαμψης της χώρας μετά από τους διάφορους περιορισμούς στα ταξίδια και της καραντίνας. Επίσης, είναι σημαντικό πως ολοένα και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εύρεση πληροφοριών, ενημερώσεων καθώς και την οργάνωση των ταξιδιών τους.

Αύξηση ενδιαφέροντος χρηστών του διαδικτύου για διαμονές στην Κέρκυρα το 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη χρονολογική απεικόνιση των αναζητήσεων βλέπουμε πως το 2022 ξεπέρασε κατά πολύ τον όγκο που παρατηρήθηκε για το 2021 καθώς και για το 2019. Για τον προορισμό της Κέρκυρας είχαμε μια γενική αύξηση των αναζητήσεων με μεγάλη άνοδο μετά τον Απρίλιο του 2022. Ο Ιούλιος φάνηκε πως ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης και γενικά τη περίοδος Μαΐου-Αυγούστου διατηρήθηκε ο όγκος αναζήτησης σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια του έτους. Οι Τοπ χώρες συνολικά για το 2022 Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Κέρκυρα για το 2022 ήταν η Γερμανία, ενώ ακολουθούν με σημαντική διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Αυστρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά στην κατάταξη των χωρών σε σχέση με το 2021 και ειδικά στις τοπ 5 χώρες που ήταν ίδιες.

ΤΟΠ

10 χώρες 2022

1. Γερμανία

2. Ηνωμένο Βασίλειο

3. Ιταλία

4. Γαλλία

5. Αυστρία

6. Πολωνία

7. Ρουμανία

8. Ισπανία

9. Ελβετία

10. Ολλανδία

Ανάλυση 2022 vs 2019, 2022 vs 2021

Για το 2022 παρατηρείται σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις χώρες παρακολούθησης. Σε σχέση με το 2019, όλες οι χώρες παρουσιάζουν επίσης αύξηση σε μικρότερο όμως βαθμό. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή για το 2022 σε σχέση με το 2019 είχαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σε σχέση με το 2021 έντονη αύξηση των αναζητήσεων είχαν η Φινλανδία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σχετικά με την έρευνα: Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων κ για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στη Κέρκυρα. Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Κέρκυρας: https://analytics.tourix.gr/corfu/

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News