Τι παίζει Σήμερα

Thank Love Its Friday @ Cabal, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Dj March @ 54 Dreamy Nights, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στα Διαπόντια Νησιά

Δεκαμελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, αποτελούμενο έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (Παθολόγος, Γεροντολόγος, Πνευμονολόγος, Μαία, Νευρολόγος και βοηθός ιατρού), επισκέφθηκε τα Διαπόντια Νησιά με την Ιατρική Κινητή Μονάδα, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Στόχος της αποστολής ήταν να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των νησιών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και τη συνδρομή Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που μετέφερε το κλιμάκιο στα νησιά.

Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στα Διαπόντια Νησιά

Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας και κατοικούνται από λιγοστούς κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ταυτόχρονα, λόγω της απόστασης από την Κέρκυρα, οι κάτοικοι των νησιών, στερούνται την άμεση πρόσβαση σε απαραίτητες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Η ιατρική παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου στα Διαπόντια Νησιά, πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη των δωρεών που συγκεντρώθηκαν κατά το Χριστουγεννιάτικο Gala το Δεκέμβριο του 2021, που διοργάνωσε η πρέσβειρα των Γιατρών του Κόσμου στην Κέρκυρα, κ. Ρούλα Ρουβά. Με αυτή τη σημαντική βοήθεια, οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Ιονίου, προασπίζοντας ακόμα μια φορά, το ανθρώπινο δικαίωμα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία, όλων. Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση της δράσης, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για τη μεταφορά του κλιμακίου προς τα Διαπόντια Νησιά καθώς και την AEGEAN, τον επίσημο χορηγό αερομεταφορών των ΓτΚ-Ελλάδας.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News