Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ανοιχτή Επιστολή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας, 09/02/2011

ImageΕθελοντικό Δίκτυο Κέρκυρας

[Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας]

 

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010, υπήρξε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας μια συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Εθελοντισμός στην Κέρκυρα: Παρόν και μέλλον» με σκοπό την διερεύνηση απόψεων για την ανάπτυξη ενός εθελοντικού δικτύου στην Κέρκυρα. Στη συνάντηση αυτή προσήλθαν 27 φορείς ενώ επιπλέον 3 φορείς στήριξαν την εκδήλωση με επιστολή τους.

Οι εκπρόσωποι των φορέων θεώρησαν θετικό βήμα τη δημιουργία ενός άτυπου εθελοντικού δικτύου το οποίο θα απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση και κατά συνέπεια στην ενεργοποίηση της κερκυραϊκής κοινωνίας αναδεικνύοντας προβλήματα αλλά και επιδεικνύοντας κοινή συντονισμένη εθελοντική δραστηριότητα. Επίσης, έγινε κατανοητό από όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποσκοπούσε να υποκαταστήσει το έργο των συνιστωσών φορέων ή τη λειτουργία υφιστάμενων κρατικών δομών. Τέλος, συμφωνήθηκε η πρόσκληση από πλευράς μας των τότε παρευρισκομένων φορέων σε μια  νέα συνάντηση σε επίπεδο προέδρων τον ερχόμενο Φεβρουάριο αλλά και η γνωστοποίησή της από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε περισσότερους ενδιαφερόμενους φορείς.

Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας, απευθύνει πρόσκληση στους αξιότιμους κ. κ. Προέδρους (ή εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους) όλων των φορέων της Κέρκυρας με εθελοντική ή δυνητικά εθελοντική δραστηριότητα σε συνάντηση την Τετάρτη 9-2-2011 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προσκοπείου με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Ρίκο. Πρόκειται για μια διεξοδική συνάντηση εργασίας στην οποία για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, που θα οδηγήσουν στην ιδρυτική πράξη του δικτύου, κάθε φορέας οφείλει να έχει προετοιμάσει και να καταθέσει προτάσεις σχετικά με την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου.

Γίνεται σαφές ότι η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας με τη οργάνωση της συγκεκριμένης συνάντησης ολοκληρώνει την πρωτοβουλία της αυτή και θα συμμετέχει ισοτίμως με τους άλλους φορείς στην ανάπτυξη του εθελοντικού δικτύου.

Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε ειλικρινώς σε όλους ένα εποικοδομητικό «Εθελοντικό Έτος 2011».

Δ. Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

[Πληροφορίες συμμετοχής στο τηλέφωνο 2661045747 (κ. Σ. Κουτάγια, Πρόεδρο ΕΠΠΚ)]

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News