Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ADRIATinn

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ADRIATinn

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ADRIATinn

 

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο της Κέρκυρας ανακοινώνουν την υλοποίηση μιας συνεργατικής δράσης που στοχεύει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που εδρεύουν στην επιλέξιμη περιοχή της Αδριατικής (Κέρκυρα, Θεσπρωτία). Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του εγκεκριμένου στρατηγικού έργου με ακρωνύμιο ADRIATinnτου IΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Αδριατική 2007-2013». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από εθνικούς πόρους μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (15%). Οι στόχοι της δράσης είναι οι ακόλουθοι:

1.     Η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και του Ιόνιου Πανεπιστημίου με στόχο τη διευκόλυνση των ΜΜΕ στη βελτίωση των ικανοτήτων τους στην Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία.

Οι ΜΜΕ θα κληθούν να περιγράψουν περιληπτικά τις ανάγκες τους σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης. Στη συνέχεια, επιλεγμένες ομάδες ερευνητών, που θα επιλεχθούν από τις ακαδημαϊκές κοινότητες του προγράμματος που ανήκουν στις οκτώ συμμετέχουσες χώρες της Αδριατικής περιοχής, θα αναλάβουν και θα παρέχουν μελέτες για την κάλυψη των περιγραφόμενων  αναγκών.

1.    

2.     Συμμετοχή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στη δράση Καθοδήγησης (mentoring).

Οι Μέντορες – καθοδηγητές θα είναι έμπειροι επιχειρηματίες που θα επιλεχθούν από το Επιμελητήριο Κέρκυρας σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια επιλογής. Οι ΜΜΕ που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση Καθοδήγησης μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, καθώς και τις προσδοκίες συμμετοχής τους στη δράση. Η μέθοδος επιλογής του συνδυασμού των μεντόρων με τις ΜΜΕ θα εστιαστεί στην αντιστοίχιση των προσδοκιών των ΜΜΕ με την επαγγελματική εμπειρία του κάθε μέντορα. Οι μέντορες θα παρέχουν συμβουλές, επαγγελματική εμπειρία και γνώσεις ενισχύοντας τις ΜΜΕ, ώστε να κατανοήσουν πώς να επενδύσουν στην αειφόρο ανάπτυξη και πώς να δημιουργήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την επιχείρησή τους ακόμα και σε διεθνή κλίμακα.

Κριτήρια Επιλεξιμότητας ΜΜΕ

Οι ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

·      Έδρα επαγγελματικής δραστηριότητας στο Νομό Κέρκυρας ή στο Νομό Θεσπρωτίας.

·      Κύκλος εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

·      Αριθμός απασχολούμενων εργαζόμενων όχι μεγαλύτερος από 250 άτομα.

·      Τομείς δραστηριοποίησης ή επιθυμητής δραστηριοποίησης

o   Ενέργεια,

o   Βιο-οικονομία,

o   Ευεξία (συνδυασμός βιομηχανίας τροφίμων με τομέα τουρισμού, συνδυασμός τομέα υγείας με τομέα αθλητισμού ή οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός που εμπίπτει στον τομέα της ευεξίας),

 

Κριτήρια Επιλογής ΜΜΕ

·      Οι ΜΜΕ επιχειρήσεις που θα δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής θα πρέπει να έχουν εντοπίσει τις ανάγκες τους σε καινοτομία προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα  τους. Οι ανάγκες σε καινοτομία θα πρέπει να δηλωθούν στο επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο. Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τις ΜΜΕ σύμφωνα με τις ανάγκες τους σε καινοτομία.

·      Οι ΜΜΕ θα πρέπει να είναι επιλέξιμες σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας με προτίμηση των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας και βιο-οικονομίας. Ο τομέας της ευεξίας σε συνδυασμό με άλλους τομείς θα συνεκτιμηθεί.

·      Προτίμηση θα δοθεί στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

·      Οι ΜΜΕ θα πρέπει να είναι συμβατές με τους άξονες της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» (Έξυπνη Ανάπτυξη, Διατηρήσιμη Οικονομική Ανάπτυξη, Οικονομική  ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς)

Τουλάχιστον 5 ΜΜΕ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα (ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί στο μέλλον και ανάλογα με τον τελικό αριθμό αιτήσεων από ΜΜΕ). Η συνεργασία θα διαρκέσει από τον Ιούνιο 2014 έως το Μάρτιο 2016.

Οι ενδιαφερόμενες ΜΜΕ θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους έχοντας συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Η αίτηση και το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου www.adriatinn.euκαι θα πρέπει να υποβληθούν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Δρ. Κλεοπάτρα Μπαρδάκη).

 

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής: 20/05/2014.

Περαιτέρω πληροφορίες για το έργο ADRIATinnπαρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του έργου www.adriatinn.eu. Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα ενημέρωσης για τις δράσεις του έργου ADRIATinnτην Τετ. 14/5/2014, 9.30-16.00, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμ. Ιστορίας, Αμφιθέατρο Ι, Ι. Θεοτόκη 72.

 

Επιστημoνικός Υπεύθυνος έργου AdriaTinn

Βασίλειος Χρυσικόπουλος,

Καθηγητής Τμ. Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου,

Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News