Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το Anna Maria's nail studio στο Σολάρι
- Ζητείται βοηθός bar και service από το Dell Acque Cocktail Bar
- Πωλείται καναπές
- Ζητείται πωλητής/τρια από την Hygiene Systems
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από το ιταλικό εστιατόριο Margherita
- Ζητείται τυλιχτής/τρια από κατάστημα εστίασης στο κέντρο
- Ζητείται καμαριέρα από τη Moraitis Hospitality
- Ζητείται υπάλληλος για το κατάστημα Corfu Battery Market
- Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα ΟΠΑΠ-Allwyn
- Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός
Τι παίζει Σήμερα
Άνω Κορακιάνα: το αμφιθεατρικό χωριό της Κέρκυρας με την γαλήνια θέα
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 24.06.20
Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας αλλά και των Ιονίων νήσων γενικά είναι η Άνω Κορακιάνα. Το παραδοσιακό χωριό πήρε το όνομά του από το βουνό Κοράκιο. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο σε υψόμετρο 140 μέτρων ανάμεσα στα βουνά Κοράκιο και Κορέντης και απέχει από την πόλη της Κέρκυρας 18 χλμ.
Διατηρεί ακόμα και σήμερα αρκετά μεσαιωνικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική του που έχουν παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο επισκέπτης θα έχει την τύχη να απολαύσει τις γραφικές παλιές γειτονιές, τα στενά σοκάκια, τα πέτρινα πορτόνια, τις κούρτες (μαντρότοιχοι) και τα παλιά πηγάδια. Πάνω από 37 είναι οι παλιές εκκλησίες και τα παρεκκλήσια του.
Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθεί κανείς την οικία που διέμεναν οι αδελφοί Bandiera όταν οργάνωναν τη συμμετοχή τους στην ιταλική επανάσταση.
Είναι γεγονός ότι η Κορακιάνα είναι από τις ιστορικότερες περιοχές της Κέρκυρας. Ο Θουκυδίδης στα « Κερκυραϊκά» του αναφέρει την αρχαία πόλη, Ιστώνη, η οποία βρισκόταν βόρεια από το βουνό Κοράκιο. Εκεί με τις ταραχές που προκλήθηκαν στο ξέσπασμα του Πελοποννησιακού πολέμου κατέφυγαν οι αριστοκρατικοί για να σωθούν από τους δημοκρατικούς.
Στην ιστορία της η Κορακιάνα υπέστη σοβαρές επιδρομές και καταστροφές. Το 1537 ο Χαϊρεδίν Μπαρμπαρόσα αποβιβάζει περίπου 25.000 Οθωμανούς στρατιώτες στην παραλία του Ύψου. Στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την πόλη της Κέρκυρας, κατέστρεψαν την Κορακιάνα και όταν αποχώρησαν από το νησί πήραν μαζί τους χιλιάδες αιχμαλώτους από την περιοχή. Οι ίδιες καταστροφές συνέβησαν στη δεύτερη επιδρομή τους το 1716 όπου και πάλι οι επιδρομείς απέτυχαν πάλι να καταλάβουν την πόλη.
Στα χρόνια της Αγγλικής « προστασίας» δεν ήταν λίγοι οι Κορακιανίτες που διέπρεψαν ως έμποροι στην πόλη της Κέρκυρας. Την οικονομική ευμάρεια ακολούθησε η μορφωτική άνθηση και έτσι πολλά παιδιά άρχισαν να σπουδάζουν εντός και εκτός της Κέρκυρας. Το μορφωτικό επίπεδο στο εσωτερικό του χωριού ήταν τέτοιο που εκφραζόταν με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν διάρκεια μέχρι και τις μέρες μας.
Αρκετά ήταν και τα πολιτιστικά σωματεία που ιδρύθηκαν πριν από τον πόλεμο. Διάφορα μουσικά και θεατρικά σχήματα είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Ο μουσικός σύλλογος « Ορφέας» με μαντολινάτα και χορωδία (1931) έστρωσε το δρόμο για να ιδρυθεί το 1958 η Φιλαρμονική « Σπύρος Σαμάρας» που μέχρι και σήμερα η προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο του χωριού αλλά και της Κέρκυρας είναι μεγάλη.
Πηγές: greece.terrabook.com, korakiana.gr
Φωτογραφία: Γιάννης Ματθαιόπουλος
Συντάκτης: Νίκος Στούπης
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το Anna Maria's nail studio στο Σολάρι 27.10.26
- Ζητείται υπάλληλος για το κατάστημα Corfu Battery Market 27.10.26
- Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα ΟΠΑΠ-Allwyn 27.10.26
- Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός 27.10.26
- Ζητείται προσωπικό από ανθοπωλείο 27.10.26
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Δασιά 27.10.26
- Πωλείται επιχείρηση εστίασης στα Γουβιά 27.10.26
- Ζητείται πωλητής/τρια από την Admiral 26.10.26
- Ζητείται υπάλληλος από το φαρμακείο Κοσκινάς Γιώργος 26.10.26
- Ζητείται διανομέας από την ψησταριά Ο Σπύρος στου Τζάβρου 26.10.26
- Ζητείται προσωπικό από το κρεοπωλείο Γρίμμας στο Σολάρι 24.10.26
- Πωλείται οικόπεδο στο Χαλικούνα 24.10.26
- Ζητείται προσωπικό από επιχειρήσεις εστίασης 24.10.26
- Ζητείται υπάλληλος από επιχείρηση εστίασης 24.10.26
- Ζητείται υπάλληλος από το φαρμακείο Βλάχος στο Κοκκίνι 24.10.26
- Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής 24.10.26
- Ζητείται προσωπικό από δομή 24.10.26
- Ζητείται F&B Cost Controller για το Ella Alkyna στον Άγιο Γόρδιο 23.10.26
- Ζητείται καμαριέρα από το Hotel Bretagne 23.10.26
- Ζητείται πωλήτρια/ης για κατάστημα αλυσίδας παιδικών ρούχων 23.10.26
- Ενοικιάζεται μεζονέτα στους Καστελλάνους Μέσης 23.10.26
- Ζητείται προσωπικό από το πρακτορείο Allwyn Millionaire 23.10.26
- Ζητείται ταμίας από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 23.10.26
- Ζητούνται συνεργάτες από τη Voulgaris Hospitality Group 23.10.26
- Ζητείται συντηρητής/ηλεκτρολόγος από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 23.10.26
- Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων και διαχείρισης καταλυμάτων από την εταιρεία Nomas 23.10.26
- Ζητούνται συνεργάτες καθαρισμού από Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων 23.10.26
- Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια από εταιρεία στη Μαρίνα Γουβιών 23.10.26
- Ζητείται βοηθός γραφείου από την SMS Ltd 22.10.26
- Ζητείται προσωπικό για καθαριστήριο λευκών ειδών στο λιμάνι 22.10.26









