Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ακαδημαϊκή συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Trakya

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRAKYA (ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ)

           Μετά από επίσημη πρόσκληση του Πρυτάνεως του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ TRAKYA Καθηγητή κ. Yener Yoruk  η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλή–Παπασαλή μετέβη στην Πανεπιστημιούπολη της Αδριανούπολης κατά το διάστημα 6 έως 9 Οκτωβρίου 2013.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Πρυτάνεως του Ι.Π. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 υπογραφή ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου TRAKYA, στο κτήριο της Πρυτανείας του TRAKYA στην Ανδριανούπολη, στο οποίο εστιάζει στα ακόλουθα πεδία:

1.      Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο TRAKYA (Αδριανούπολης) συνάπτουν σχέσεις ακαδημαϊκής συνεργασίας και ακαδημαϊκών ανταλλαγών, που αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες – μεταδιδακτορικούς, μέλη ΔΕΠ, διδάσκοντες, ερευνητές κ.λπ. στα εξής επιστημονικά αντικείμενα: Ιστορικές Σπουδές, Μουσικές Σπουδές, Τουρκικές Σπουδές και  Πολιτισμό, Οθωμανική Παλαιογραφία, Οθωμανικά Αρχεία, κ.λπ.

2.      Τα δύο Πανεπιστήμια θα δρομολογήσουν συνεργασίες για κοινές ακαδημαϊκές, ερευνητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μέσω των Γραφείων Διεθνών Σχέσεων των δυο Ιδρυμάτων.

3.      Τα δυο Πανεπιστήμια θα αλληλοενημερώνονται μέσω των Γραφείων Διεθνών Σχέσεων των δυο Ιδρυμάτων σχετικά με ακαδημαϊκές δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος, που θα πραγματοποιούνται στις αντίστοιχες ακαδημαϊκές κοινότητες.

Ακαδημαϊκή συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Trakya

Τέλος,

το Υπόμνημα εκφράζει την επιθυμία των δυο Πανεπιστημίων για συνεργασία, αλλά κανένα από τα δύο Ιδρύματα δεν μπορεί να απαιτήσει οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του άλλου, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, που θα περιλαμβάνει οικονομικές δεσμεύσεις των δύο συμβαλλομένων Ιδρυμάτων.   Κάθε συμφωνία, που θα αφορά οικονομικά ζητήματα, θα γίνεται αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και θα στηρίζεται στη διαθεσιμότητα πόρων για κάθε συμβαλλόμενο Ίδρυμα.

Οι δύο Πρυτάνεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αφού για πρώτη φορά υπογράφεται Υπόμνημα Συνεργασίας μεταξύ των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και εξέφρασαν την ευχή τους για ταχεία και ουσιαστική αξιοποίηση της εν λόγω συνεργασίας προς όφελος των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News