Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αδελφοποίηση Συλ. Περιβάλλοντος Κέρκυρας με Legambiente Brindisi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδελφοποίηση Συλλόγου Περιβάλλοντος-Legambiente Μπρίντεζι        

Εγχείρημα προοπτικής αποτελεί η αδελφοποίηση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας με την οικολογική κίνηση LEGAMBIENTE του γειτονικού Μπρίντιζι. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η επίσκεψη στο Μπρίντιζι αντιπροσωπείας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η οποία μετέσχε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 σε ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Μπρίντεζι με τίτλο:

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ, Δικτύωση των Προστατευόμενων Περιοχών και Τουριστική Ανάπτυξη της Κάτω Αδριατικής [= BRINDISI-CORFU, La rete di Aree Protette nello Sviluppo Turistico del Basso Adriatico] 

Στην ημερίδα, την οποία προσφώνησαν ο Αντιδήμαρχος του Μπρίντεζι και ο πρόεδρος της περιφερειακής Legambiente Απουλίας, ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης παρουσίασε τους προστατευόμενους Υγρότοπους της Κέρκυρας (Αλυκές Λευκίμμης, Λ. Κορισσίων, Λ. Αντινιώτη), ο ιδιαίτερος φυσικός πλούτος των οποίων προσελκύει επιστημονικό και οικολογικό ενδιαφέρον σε υπερτοπικό επίπεδο.

 

Image 

 

Στο περιθώριο της Ημερίδας, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ξεναγήθηκε σε Υγρότοπους (Λιμνοθάλασσα Cillarese, Αλυκές Punta della Contessa), οργανωμένους ως Πάρκα Αναψυχής. Πρόκειται για προστατευόμενες περιοχές που τυγχάνουν της υποδειγματικής εκείνης προστασίας την οποία στερούνται, παρά την αναγνωριζόμενη και εκτός συνόρων σημασία τους, οι κερκυραϊκές «προστατευόμενες» περιοχές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η «μητρική» LEGAMBIENTE αποτελεί τη μεγαλύτερη οικολογική κίνηση της Ιταλίας, με 30ετή δραστηριότητα και δίκτυο παραρτημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Διατηρεί στολίσκο (4) σκαφών επιστημονικών μετρήσεων, ένα εκ των οποίων δραστηριοποιείται στην Αδριατική. 

Ο Σύλλογος χαιρετίζει τη συνεργασία με τη Legambiente Brindisi με όρους αδελφοσύνης και αμοιβαιότητας ως συμβολή στην ανάδειξη και αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που συνδέεουν, σε διασυνοριακό επίπεδο, τις δύο απέναντι πλευρές του «Κάτω Αδρία» (Basso Adriatico). Χώρου διαχρονικής σημασίας – που ταυτίζεται με τον «Ιόνιο Κόλπο» των αρχαίων Κερκυραίων θαλασσοπόρων.  

 

Με εκτίμηση ο πρόεδρος

Αριστοτέλης Κοσκινάς

 

                                                                                                                      

 

 
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News