Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

8,5 εκατ. ευρώ για τη βίλα Ανιέλι στην Κέρκυρα

Το Κερκυραϊκό αρχοντικό, που χτίστηκε από τους Ενετούς και φιλοξενεί αριστοκράτες της Ευρώπης, πωλείται από τους μεσίτες πολυτελών ακινήτων του Sotheby’s

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος Ανιέλι, το μυαλό ταξιδεύει αμέσως σε γρήγορα αυτοκίνητα, ακριβά κοστούμια, καλογυαλισμένα σκάφη και στο απαράμιλλο στυλ μιας δυναστείας που θεωρείται συνώνυμη της ιταλικής αριστοκρατίας και του καλού γούστου. Στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας, πλάι στο ήσυχο λιμανάκι της Κουλούρας, μπορεί κάποιος σήμερα να αγοράσει ένα κομμάτι της dolce vita των Ανιέλι. Αρκεί να διαθέτει 8,5 εκατομμύρια ευρώ. 
8,5 εκατ. ευρώ για τη βίλα Ανιέλι στην Κέρκυρα Η περίφημη βίλα των Ανιέλι, ένα κερκυραϊκό αρχοντικό που χτίστηκε από τους Ενετούς ως φρούριο απέναντι στις επιδρομές των πειρατών, αλλά κατέληξε να φιλοξενεί γαλαζοαίματους και αριστοκράτες της Ευρώπης, πωλείται εδώ και λίγο καιρό από τους μεσίτες πολυτελών ακινήτων του Sotheby’s International Realty. «Η κεντρική κατοικία αποτελεί ένα μείγμα βενετσιάνικων, κερκυραϊκών και αγγλικών επιρροών στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή της. 

Πλήρως ανακαινισμένο από τα τέλη του 20ού αιώνα, το ακίνητο προσφέρει τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής, διατηρώντας ωστόσο την ιστορία του σπιτιού και τη γαλήνια μεσογειακή ομορφιά του», είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται η βίλα, που συστήνεται στους υποψήφιους ξένους αγοραστές με την ονομασία «Venetian Times».

«Θα μου λείψει να βλέπω τους τοίχους να λαμπυρίζουν, με την αντανάκλαση της θάλασσας. Για τα παιδιά μου, αυτό που θα τους λείψει θα είναι η ιστιοπλοΐα και η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας», ομολογεί μιλώντας στους «Sunday Times» η σημερινή ιδιοκτήτρια του αρχοντικού, Σίλβια Λε Μαρσάν. Κόρη του Βρετανού επιχειρηματία και βουλευτή Μάλκολμ Πίρσον, η Λε Μαρσάν είναι εγγονή της Ουμπέρτα Νάσι, που με τη σειρά της υπήρξε εγγονή του ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι Ανιέλι, και πρώτη ξαδέρφη του αποκαλούμενου και «βασιλιά της Ιταλίας», Τζιάνι Ανιέλι.
Ηταν η Ουμπέρτα Νάσι που αγόρασε το αρχοντικό στην Κουλούρα της Κέρκυρας, λίγο πριν από το τέλος της δεκαετίας του ‘80, όταν σε κάποιες διακοπές με τον σύζυγό της ερωτεύτηκε το νησί. 

Ομως, η ιστορία τη βίλας ξεκινά πολύ πριν από τους Ανιέλι. Χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο κύμα από τους Ενετούς, τον 16ο αιώνα, προοριζόταν αρχικά για φρούριο, προκειμένου να φυλά τα νερά μεταξύ της Κέρκυρας και των αλβανικών ακτών από τις επιδρομές των πειρατών. Αλλωστε, στους εξωτερικούς τοίχους της έπαυλης διατηρούνται μέχρι και σήμερα τα ανοίγματα που την εποχή εκείνη λειτουργούσαν ως πολεμίστρες. Τόσο το αρχοντικό όσο και μια μεγάλη έκταση στην περιοχή της Κουλούρας ανήκαν αρχικά στους Κουαρτάνο, μια οικογένεια Κερκυραίων ευγενών με καταγωγή από τη Βενετία. 

Στη συνέχεια η ιδιοκτησία πέρασε στην οικογένεια Γεννατά της Κεφαλλονιάς, οι απόγονοι των οποίων την πούλησαν τελικά στην εγγονή του ιδρυτή της Fiat. 

Πηγή: www.parapolitika.gr

Corfuland Live Webcams

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Spyros Seaside Bar Restaurant Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται σερβιτόρος/α από το ψητοπωλείο Πάπρικα 22.06.26
  2. Ζητείται τυλιχτής από το ψητοπωλείο Πάπρικα 22.06.26
  3. Ζητείται ψήστης 22.06.26
  4. Ζητείται αποθηκάριος για την κεντρική αποθήκη καταστημάτων εστίασης 22.06.26
  5. Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια 22.06.26
  6. Ζητείται barista για καφέ στην πόλη 22.06.26
  7. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 22.06.26
  8. Ζητείται προσωπικό για τα Play ΟΠΑΠ στο Κοντόκαλι και την Λευκίμη 22.06.26
  9. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 22.06.26
  10. Ζητείται προσωπικό γραφείου από τον όμιλο Lord Travel Group 22.06.26
  11. Ζητείται προσωπικό από το Ναυτίλος 22.06.26
  12. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 20.06.26
  13. Ζητείται χειριστής φουσκωτού σκάφους/skipper 20.06.26
  14. Πωλείται μονοκατοικία 20.06.26
  15. Ζητείται καθαριστής/ρια από την Corfu Escapes 19.06.26
  16. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό κατάστημα στη παλαιά πόλη 19.06.26
  17. Πωλείται διαμέρισμα στη Γαρίτσα 19.06.26
  18. Ζητείται μάγειρας/σσα από το Spyros bar restaurant στον Κοντογιαλό 19.06.26
  19. Zητείται προσωπικό από το super market Diellas 19.06.26
  20. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων 19.06.26
  21. Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker 19.06.26
  22. Ζητείται καμαριέρα από μικρή μονάδα Aparthotel 19.06.26
  23. Zητούνται παρκαδόροι 19.06.26
  24. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Κέρκυρας 18.06.26
  25. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων 18.06.26
  26. Ζητείται οδηγός από την εταιρεία Γ και Ε Ρούσσινος ΙΚΕ 18.06.26
  27. Ζητείται ψυχολόγος 18.06.26
  28. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Atlantica Grand Mediterraneo 18.06.26
  29. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 18.06.26
  30. Ζητείται τεχνίτρια νυχιών 18.06.26