Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παρά το Brexit, η Κέρκυρα κατακλύζεται από Βρετανούς

Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμε­ρο του Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί επιβάτες έναντι 40.099 πέρυσι

Ανεπηρέαστο φέρεται πως είναι το νησί των Φαιάκων από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τoυ αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας», αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στο νησί κατά 19,2%.

Παρά το Brexit, η Κέρκυρα κατακλύζεται από Βρετανούς

Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμε­ρο του Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί επιβάτες έναντι 40.099 πέρυσι. Οι Βρετανοί ανέβασαν έτσι τα ποσοστά επισκεψιμότητας και κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς στον τουρισμό στο νησί.
Την ίδια χρονική περίοδο στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» έφτασαν συνολικά 135.069 επιβάτες, έναντι 120.618 πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 12%. Μετά τους Βρετανούς τη σκυτάλη της επισκεψιμότητας στο νησί παίρνουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αύξων αριθμός από πτήσεις του εσωτερικού της χώρας με τους Έλληνες να βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους την Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο έφτασαν 9.446 επιβάτες, έναντι 6.874 που είχαν έρθει πέρυσι.

Αυξητική τουριστική κίνηση σημειώθηκε και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έδεσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 36 κρουαζιε­ρόπλοια έναντι 27 πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένονται ακόμα 31 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 συνολικά.

Απόλυτα ικανοποιημένη από την αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα εμφανίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της τουριστικής κίνησης αναφέρει πως το εν λόγω εξάμηνο έκλεισε με θετικό πρόσημο. «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκε­ται εντός στόχου, όπως αυτός προσδιορίστηκε από το Ετήσιο Πρόγραμμα και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, γεγονός που μας δημιουργεί σιγουριά για τα επόμενα βήματα στην τουριστική προβολή, σε συνεργασία με τους φορείς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρι­σμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι «όλα τα στοιχεία συνηγο­ρούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με τη θετικότερη το δυνατόν εμπειρία, στο τρέχον τρίμηνο, όταν δηλ. θα δεχτούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών».

Πηγή: protothema.gr

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ενοικιάζεται δυάρι και λοφτ 06.09.26
  2. Πωλείται διαμέρισμα στη Γαρίτσα 06.09.26
  3. Ζητείται προσωπικό για service από το Liston Cafe 04.09.26
  4. Ζητείται υπάλληλος διαχείρισης ακινήτων 04.09.26
  5. Διατίθενται επιπλωμένα διαμερίσματα για μηνιαία μίσθωση 04.09.26
  6. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής ασθενών 04.09.26
  7. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 04.09.26
  8. Ζητούνται διασώστες και πλήρωμα ασθενοφόρου 04.09.26
  9. Ζητείται βοηθός κομμωτή και άτομο για πρακτική 04.09.26
  10. Ζητείται οδηγός από την εταιρεία Αφοί Πορτοκαλίδη ΑΕ 04.09.26
  11. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue 04.09.26
  12. Ζητείται υπάλληλος από τα Dust and Cream 04.09.26
  13. Ενοικιάζεται κατοικία στο δήμο Μελιτειέων 04.09.26
  14. Ζητείται τεχνικός τηλεόρασης από την Start TV 04.09.26
  15. Παραδίδονται ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα 04.09.26
  16. Ενοικιάζεται γραφείο στην πόλη 04.09.26
  17. Zητείται προσωπικό από το Malibu summer στη Δασιά 04.09.26
  18. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες και δυάρια στις Μπενίτσες 04.09.26
  19. Ζητείται προσωπικό από το BSB Corfu 03.09.26
  20. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 03.09.26
  21. Ζητείται βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο στην πόλη 03.09.26
  22. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην πόλη 03.09.26
  23. Ζητούνται υπάλληλοι γενικών καθηκόντων στη Μαρίνα Γουβιών 03.09.26
  24. Ζητείται δυάρι από ζευγάρι εκπαιδευτικών 03.09.26
  25. Ζητείται μάγειρας/ισσα από το Brisk restaurant 03.09.26
  26. Ζητείται ψήστης από ψησταριά στου Τζάβρου 03.09.26
  27. Ζητείται προσωπικό από το Day market στη Δασιά 02.09.26
  28. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Κοντόκαλι 02.09.26
  29. Ζητείται τυλιχτής/ρια από το κατάστημα Καντίνα 02.09.26
  30. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην πόλη 02.09.26