Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Corfuland Excursions: Ημερήσια εκδρομή στην Αλβανία με την Ionian Cruises, 13/10/2018

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η ομάδα του Corfuland.gr είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αλβανία με μία από τις μονοήμερες εκδρομές που διοργανώνει η Ionian Seaways. 

Corfuland Excursions: Ημερήσια εκδρομή στην Αλβανία με την Ionian Cruises, 13/10/2018

Το Corfuland Team αναχώρησε από το λιμάνι της Κέρκυρας το πρωί του Σαββάτου με ένα άνετο πλοίο ανοιχτού τύπου της Ionian Seaways και μετά από μόλις μιάμιση ώρα είχε φτάσει στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα. Εκεί μια πολύ φιλική ξεναγός που μιλούσε Ελληνικά και Αγγλικά και το πούλμαν της εταιρείας περίμενε το γκρουπ για να ξεκινήσει η όμορφη εκδρομή. 

Η πρώτη στάση ήταν στην πόλη των Αγίων Σαράντα για έναν σύντομο καφέ με θέα την πόλη, το λιμάνι και τη θάλασσα ώς τις ακτές της Κέρκυρας. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε νότια της πόλης με την ξεναγό να διηγείται την ιστορία της Αλβανίας, των Αγίων Σαράντα αλλά και των όσων βλέπαμε. 

Γραφικά χωριουδάκια, διάσπαρτα νησάκια και ατελείωτες εύφορες πεδιάδες μας οδήγησαν τελικά στην άκρη μιας πανέμορφης λίμνης στο Βουθρωτό, της αρχαίας πόλης που σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Με τη βοήθεια της ξεναγού μας, ακολουθήσαμε μια υπέροχη διαδρομή στην αρχαία πόλη και μάθαμε τα πάντα για τα καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά μνημεία που μας προσέφεραν ένα ταξίδι διαμέσου των αιώνων της ιστορίας, η αρχή των οποίων χρονολογείται τον 8ο αιώνα π.Χ.. 

Η εκδρομή συνεχίστηκε με μεσημεριανό γεύμα με μπουφέ και αμέσως μετά επίσκεψη στο Κάστρο Λεκουρέσι στην κορυφή ενός λόφου. Από εκεί απολαύσαμε την πανοραμική θέα στην πόλη των Αγίων Σαράντα και τη θάλασσα και αμέσως μετά επιστρέψαμε στην πόλη των Αγίων Σαράντα όπου είχαμε τον ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στην πόλη, να δοκιμάσουμε εκπληκτικά γλυκά όπως το κασάτο και το τριλετσέ. 

Corfuland Excursions: Ημερήσια εκδρομή στην Αλβανία με την Ionian Cruises, 13/10/2018

Μετά και την τελευταία μας στάση, το πούλμαν και η ξεναγός μας περίμεναν για την επιστροφή στο λιμάνι και στο πλοίο της Ionian Seaways. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής είχαμε μαζί μας μια ακόμη εξαιρετική ξεναγό, υπεύθυνη της εκδρομής από την Ionian Seaways που ήταν εκεί για να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση και να βοηθήσει όλο το γκρουπ της εκδρομής. 

Η Ionian Seaways πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια και οργανωμένες εκδρομές από την Κέρκυρα προς τους Αγ. Σαράντα. Σε συνεργασία με την Finials Lines διαχειρίζεται έναν στόλο τριών διαφορετικών τύπων πλοίων για τη γραμμή Κέρκυρα- Άγιοι Σαράντα. Τα πλοία της με εμπειρία 50 χρόνων, εγγυώνται ποιότητα υπηρεσιών, άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πελάτες της.

Επειδή ο κόσμος είναι σαν ένα βιβλίο, και αυτοί που δεν ταξιδεύουν είναι σαν να διαβάζουν μόνο την πρώτη σελίδα, μην χάνετε χρόνο. Ενημερωθείτε για τις εκδρομές της Ionian Seaways και να κάντε την κράτησή σας, με μια επίσκεψη στο site της ionianseaways.com

 

Σύνταξη: Χριστιάνα Παππά

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News