Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

H Κέρκυρα στις Κάννες με την Fedora

Fedora: Η πιο περίεργη ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην ΚέρκυραΑπό τον σκηνοθέτη του "Μερικοί το προτιμούν καυτό", το δράμα μυστηρίου Fedora (1978), είναι από τις ταινίες του BIlly Wilder που δεν είχαν καλλιτεχνική επιτυχία στην εποχή τους.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας παλιάς ξένης σταρ του κιν/φου (στα πρότυπα της Γκρέτα Γκάρμπο), απομονωμένης σε μια πλούσια βίλα, και την εισβολή ενός χολλυγουντιανού παραγωγού στο καταφύγιό της. Περισσότερα για την ταινία εδώ
 
Με σκηνές στην Νικηφόρου Θεοτόκη, στο Ξενοδοχείο Καβαλιέρι και σε όλη την παλιά πόλη της Κέρκυρας, η Fedora έχει τον William Holden στον ρόλο του παραγωγού και την Ελβετή Marthe Keller στον ομώνυμο ρόλο.
 
Η ταινία για πολλά χρόνια ήταν εκτός home cinema, λόγω εμπλοκής πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Ωστόσο, στο 66ο φεστιβάλ των Καννών (15-26 Μαϊου 2013), η Fedora θα προβληθεί εκ νέου σε ψηφιακά αποκαταστημένη κόπια, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχική της κιν/κή μορφή
 
UPDATE 18/05 H πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 19 Μαϊου, παρουσία της πρωταγωνίστριας, Marthe Keller.
 
Μετά ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά της (μετά από 35 χρόνια) σε blu-ray και dvd, έτσι ώστε να θυμηθούμε εκ νέου την τότε Κέρκυρα, και τις μυστηριώδεις ιστορίες της.
 
Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την ταινία, η οποία γυρίστηκε επίσης στο Νυδρί Λευκάδας (στο 2' 02'' θα δείτε την Καποδιστρίου)
 
 
Fedora: Η πιο περίεργη ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην Κέρκυρα
 

 
Fedora: Η πιο περίεργη ταινία που γυρίστηκε ποτέ στην Κέρκυρα
 

 
συντάκτης: Βασίλης Κρουστάλλης
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News