Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στο Καλύβι του Αριά

Image
Στο Καλύβι του Αριά
 

Ένας ύμνος στη ζωή και τη δημιουργία. Η πορεία μιας γυναίκας προς την ατομική ελευθερία και την πραγματοποίηση των ονείρων της, στην Κέρκυρα αρχές του αιώνα, περνάει μέσα από τη διήγηση ενός παιδιού. Με λαογραφικά στοιχεία, μία τίμια και τρυφερή διήγηση από μία γυναίκα που έχει αποφασίσει να παλέψει μέχρι θανάτου προκειμένου να πετύχει να μπορεί να διαλέγει τη δική της ζωή. 

 
Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) Αφηγήτρια και πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Ελένη, που μας μιλάει σε α΄ ενικό με εσωτερική εστίαση. Μέσα από τα δικά της μάτια δηλαδή, ταξιδεύουμε στον τόπο και στο χρόνο, στην Κέρκυρα των αρχών του περασμένου αιώνα. 
Το βιβλίο έχει τον τίτλο "Στο καλύβι του Αριά". 
Το καλύβι είναι το φτωχό σπιτάκι της οικογένειας - ένα δωμάτιο όλο κι όλο- κι ο Αριάς είναι το ποτάμι που έδωσε το όνομά του στο συνοικισμό και στον τίτλο του βιβλίου. Αφήγηση, περιγραφή και διάλογος εναλάσσονται διαρκώς, διατηρώντας έτσι τη ζωντάνια στο λόγο της συγγραφέα, με αποτέλεσμα να μη γίνεται ούτε στο ελάχιστο κουραστική η ανάγνωση του βιβλίου. 
 
Παράλληλα όμως με τη ζωή της Ελένης, παραλκολουθούμε επιγραμματικά εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια ιστορικά γεγονότα, που επηρεάζουν και τη ζωή του χωριού της: ιταλική κυριαρχία, φεουδαρχία, Βενιζέλος, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Μικρασιατική Καταστροφή. 
 
Η γλώσσα είναι η δημοτική, απλή, λαϊκή, με πολλά στοιχεία της κερκυραϊκής ντοπιολαλιάς. Ακριβώς αυτή η ντοπιολαλιά είναι που κάνει πιο πλούσια και πιο ζωντανή τη γλώσσα. Αγγίζει ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας, μιλάει μέσα στην καρδιά μας, μας κάνει να κλαίμε ή να γελάμε, να πονάμε ή να χαιρόμαστε κι εμείς ανάλογα με τις λύπες ή τις χαρές της ηρωΐδας και τελικά γινόμαστε πιο πλούσιοι συναισθηματικά. (Σοφία Ι. Ελευθεριάδου) 
 
Το Καλύβι του Αριά έχει φτάσει ήδη στην 4η έκδοση, ενώ έχει ακόμη εκδοθεί στη Γερμανία και την Ελβετία όπου κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη μετάφρασή του και σε άλλες γλώσσες.
 
Συγγραφέας: Καπελούζου - Βασιλάκη Δήμητρα
Εκδόσεις: Διώνη

Πηγή: e-kinitro.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News