Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σε λεύκωμα οι φωτογραφίες του Adrian Ginsberg με τις άγνωστες πτυχές της Κέρκυρας

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό φωτογραφικό άλμπουμ αφιερωμένο στις αθέατες πλευρές της ζωής στο νησί του Ιονίου από έναν λάτρη –και καλό γνώστη- του νησιού.

Σε λεύκωμα οι φωτογραφίες του Adrian Ginsberg με τις άγνωστες πτυχές της Κέρκυρας

Ο Adrian Ginsberg, νομικός στο επάγγελμα και εξαιρετικός φωτογράφος, πάτησε το πόδι του στην Κέρκυρα πριν από πολλά χρόνια. Το τοπίο του νησιού, οι αρχαίοι ελαιώνες, οι συστάδες από τα κυπαρίσσια, η απεραντοσύνη της θάλασσας και ο καταγάλανος ουρανός τον γοήτευσαν με την πρώτη ματιά. Όμως, καθώς προχωρούσε προς το εσωτερικό του νησιού, ανακάλυψε και άλλους θησαυρούς, λιγότερο ορατούς στους ξένους ταξιδιώτες: έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής που υπακούει στους άγραφους νόμους της φύσης και της παράδοσης. Αυτή την πλευρά της Κέρκυρας που από χρόνο σε χρόνο υφίσταται τη φθορά της τουριστικής επέκτασης αποφάσισε να απαθανατίσει ο Ginsberg. Και το έπραξε με πάθος και συνέπεια επί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.

Φέτος, τον Σεπτέμβριο το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας φιλοξένησε μια πρώτη επιλογή του καλλιτέχνη από το τεράστιο αρχείο του σε μια έκθεση με τίτλο «Κέρκυρα - Η Άλλη Όψη». Εκατοντάδες ασπρόμαυρα ενσταντανέ ανθρώπων και τοπίων περιγράφουν έναν κόσμο θεμελιακό, όπου αισθήματα και χειρονομίες, αγαθά και συνήθειες υπακούουν ακόμα στο μέτρο.

Αυτές οι φωτογραφίες συγκροτούν το λεύκωμα «CORFU. THE OTHER SIDE» το οποίο κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Πατάκη. Στις τριακόσιες τόσες καλαίσθητες σελίδες του θα βρείτε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Κέρκυρα μοναδική.

Για Οnline αγορά πατήστε Εδώ

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News