Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζονται πλήρως επιπλωμένα studio στο Κοντόκαλι
- Ενοικιάζεται κατοικία στις Κουλίνες
- Πωλείται αυτοκίνητο Mitsubishi Carisma
- Αναζητώ εργασία
- Πωλείται οικόπεδο με κατοικία
- Ζητούνται οδηγοί για διανομή δεμάτων από τη Γενική Ταχυδρομική ΑΕΕ
- Ζητείται προσωπικό από το Sueno all day bar στο κέντρο
- Ζητείται προσωπικό από σούπερ μάρκετ
- Ζητείται οδηγός από τη μεταφορική Κορφού
- Ζητείται προσωπικό για επιχειρήσεις εστίασης στην Κέρκυρα
Τι παίζει Σήμερα
Πορφύριος Πανδής: Για τον τόπο μου και για τη γλώσσα μου.
Πορφύριος Πανδής:
Για τον τόπο μου και για τη γλώσσα μου.
Ανάλεκτα
Δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί για τους οποίους η «αποστράτευση» από την αίθουσα διδασκαλίας σημαίνει απλά συνέχιση της προσφοράς από άλλο σημείο. Ο σεβαστός και αγαπητός δάσκαλος Πορφύριος Πανδής ανήκει σε αυτήν ακριβώς την ομάδα και ήδη μας δίνει το τρίτο του βιβλίο για την ιστορία του τόπου όπου μεγάλωσε.
Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες δημοσιεύσεις σε περιοδικά έντυπα. Δυστυχώς όμως, οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες συνήθως «χάνονται» καθώς ελάχιστοι έχουν την υπομονή να συγκεντρώνουν και να ταξινομούν υλικό αυτού του τύπου.
Θεωρούμε επομένως σημαντική κίνηση εκ μέρους του κου Πανδή τη συγκέντρωση ενός αριθμού δημοσιεύσεών του, την εκ νέου επεξεργασία τους και την παρουσίαση σε μία καλαίσθητη έκδοση.
Ο ίδιος ο συγγραφέας μας προϊδεάζει για το περιεχόμενο στην εισαγωγή:
«Τόπος» νοείται ο χώρος, το περιβάλλον, φυσικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό, πνευματικό που εβίωσε γεγονότα, τα οποία εκτίθενται στο βιβλίο.
Ο υπότιτλος «Ανάλεκτα» υποδηλώνει ότι οι μελέτες, έρευνες, επισημάνσεις και προβληματισμοί του γράφοντα, έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε διάφορες χρονικές στιγμές και στη φάση αυτή ορισμένα θέματα παίρνουν μορφή ενιαίας έκδοσης.
Τα θέματα αντλούνται, ανάλογα με την ηλικία, από τη ζωή στους Αργυράδες (γενέθλια γη του συγγραφέα), στην πόλη της Κέρκυρας και αργότερα από τις έρευνες στο Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας και σε διάφορες πνευματικές εστίες της πρωτεύουσας.
Τα παρουσιαζόμενα θέματα έχουν μεγάλη ποικιλία (κάτι το αναμενόμενο άλλωστε) και εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κείμενα για τις ειδήσεις σχετικά με τη δύσκολη ζωή στο χωριό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις προφορικές μαρτυρίες οι οποίες καταγράφονται για διάφορα γεγονότα. Η σημασία της διάσωσης αυτών των προφορικών μαρτυριών θα φανεί στο όχι μακρινό μέλλον. Ανάμεσά τους οι μαρτυρίες για τη διάβαση και αποδοκιμασία της βασιλικής οικογένειας από τους Αργυράδες το καλοκαίρι του 1965, λίγο μετά το βασιλικό πραξικόπημα.
Πέρα από τα ιστορικά θέματα τα οποία θίγονται και αναφέρονται σε διάφορες ιστορικές περιόδους, στατιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναλύσεις της απογραφής του 2001 για τα Ιόνια Νησιά και ειδικά την Κέρκυρα.
Τέλος, μια σειρά φωτογραφιών καθώς και αντιγράφων της «Εφημερίδας των Ηνωμένων Κρατών των Ιονίων Νήσων» (ανεύρεση αρχαιοτήτων στον Ανεμόμυλο και δημιουργία Μουσείου το1833) συμπληρώνει την έκδοση τεκμηριώνοντας τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του συγγραφέα.
Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα
Δασσιά

Off Town
Άνω Πυργί, Ύψος

La Veranda Di Corfu
Ναυσικάς, Κανόνι
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ενοικιάζονται πλήρως επιπλωμένα studio στο Κοντόκαλι 21.10.26
- Ενοικιάζεται κατοικία στις Κουλίνες 21.10.26
- Πωλείται αυτοκίνητο Mitsubishi Carisma 21.10.26
- Ζητείται πωλητής/τρια από το κατάστημα Lineria 21.10.26
- Ζητείται προσωπικό από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων 21.10.26
- Ζητείται βοηθός bar και service από το Dell Acque Cocktail Bar 21.10.26
- Ζητείται στέλεχος μισθοδοσίας και HR Operations 21.10.26
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από το ιταλικό εστιατόριο Margherita 21.10.26
- Πωλείται καναπές 20.10.26
- Ζητείται πωλητής/τρια από την Hygiene Systems 20.10.26
- Ζητείται τυλιχτής/τρια από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 20.10.26
- Ζητείται καμαριέρα από τη Moraitis Hospitality 20.10.26
- Ζητείται καθηγητής/ρια Αγγλικών από Κέντρο Ξένων Γλωσσών 20.10.26
- Ζητείται νέος/α για τη θέση barista 20.10.26
- Παρέχεται εποχικό προσωπικό από τις Φιλιππίνες για τη σεζόν 2027 20.10.26
- Ζητείται προσωπικό από την ταβέρνα Ακρογιάλι 20.10.26
- Ζητείται προσωπικό από τα Kazianis Super Market στην Αχαράβη 20.10.26
- Ζητείται προσωπικό από τα Kazianis Super Market στην Κασσιόπη 20.10.26
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.10.26
- Πωλείται επιχείρηση αυτόματων πωλητών 19.10.26
- Ζητείται πωλήτρια από το κατάστημα OptoFace 19.10.26
- Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος στο Αεροδρόμιο 19.10.26
- Ενοικιάζεται κατάστημα στο Αεροδρόμιο 19.10.26
- Ενοικιάζονται καταστήματα στο Αεροδρόμιο 19.10.26
- Ζητείται βοηθός τοποθέτη κουζινών και επίπλων από την Alba Plus 19.10.26
- Πωλούνται αυτοκίνητα στην Κέρκυρα 19.10.26
- Ζητούνται οδηγοί από το Lord Travel Group 19.10.26
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εταιρεία F.K. Food Logistics 19.10.26
- Ζητείται πωλήτρια/ής για μόνιμη απασχόληση στο Σαρόκο 19.10.26
- Ενοικιάζεται studio στην πάνω πλατεία 17.10.26






