Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παρουσίαση του βιβλίου "Ύμνος Εις την Ελευθερία" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ImageΤην Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, στις 7 μ.μ., στο Νέο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάστηκε το δίγλωσσο βιβλίο των H.B. Schlumm, An. Kertscher, K. Zervopoulos (επιμελητές), Μίνδλερ-Σολωμός-Μάντζαρος, Ύμνος εις την Ελευθερία, εκδόσεις IFB Πάντερμπορν (Γερμανία) 2010, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ.

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη κριτική έκδοση της παρτιτούρας του παραπάνω έργου, η οποία βασίζεται σε δύο μοναδικά χειρόγραφα που φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη, τα οποία για πρώτη φορά εντόπισε και ανέδειξε ο μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος στο πλαίσιο εντατικών ερευνών του για το Μάντζαρο περί το 1986-1987 και στη συνέχεια μελετήθηκαν επισταμένα από τον μουσικολόγο και διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Κώστα Ζερβόπουλο, στο πλαίσιο της διδακτορικής του έρευνας. Σε ένα από τα χειρόγραφα αυτά εντοπίστηκε η μοναδική, μέχρι πρόσφατα άγνωστη, ολοκληρωμένη έμμετρη μετάφραση του Ύμνου στα γερμανικά από τον Ιωσήφ Μίνδλερ, η οποία μελετήθηκε επισταμένα από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Χανς-Μπέρνχαρντ Σλουμ και τον ιστορικό Ανδρέα Κέρτσερ.

Η έκδοση, που πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, παρουσιάζει ένα σημαντικό δείγμα της επιστημονικής έρευνας που γίνεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Για Αγορά Πατήστε Εδώ

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News