Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νέα Έκδοση «Τα μουσικά μας ιδρύματα. Η ιστορία μιας πεντηκονταετίας»

Νέα Έκδοση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Νικόλαος Βεργωτής «Τα μουσικά μας ιδρύματα. Η ιστορία μιας πεντηκονταετίας».

Νέα Έκδοση «Τα μουσικά μας ιδρύματα. Η ιστορία μιας πεντηκονταετίας»

Η μελέτη του Νικόλαου Βεργωτή «Τα μουσικά μας ιδρύματα. Η ιστορία μιας πεντηκονταετίας» δημοσιεύθηκε σε συνέχειες από τον Νοέμβριο του 1928 έως τον Μαΐο του 1929 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ελληνικός Ταχυδρόμος». 

Αποτελεί πολύτιμο βοήθημα τόσο για τον μουσικολόγο που ασχολείται με την ιστορία της νεοελληνικής μουσικής όσο και για τον ιστορικό που εξετάζει τη νεοελληνική κοινωνία κατά τη βασιλεία του Γεωργίου Α΄, την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και του μαχόμενου Δημοτικισμού, τα χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων και του Εθνικού Διχασμού, καθώς και την πολυτάραχη πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία στον αναγνώστη που επιζητεί την συγκίνηση του ταξιδιού σε ένα τέτοιο παρελθόν, προσεγγίζοντάς το, μάλιστα μέσω μιας από τις ζωντανότερες και χαρακτηριστικότερες εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής: τη μουσική.

Την επιμέλεια του τόμου υπογράφουν ο μουσικολόγος Γιάννης Μπελώνης και η ερευνήτρια Γιάννα Παπαγεωργακοπούλου.

O παρών τόμος είναι ο πρώτος της σειράς «Ελληνική Μουσικολογική Βιβλιοθήκη», την οποία εγκαινιάζει το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής και ο ιστορικός μουσικός εκδοτικός οίκος Orpheus του Μάριου Νικολαΐδη. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορούν ήδη τα πρακτικά του συνεδρίου «Δημήτρης Μητρόπουλος (1896-1960): Πένήντα χρόνια μετά»

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News