Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 29/11/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νέα Έκδοση: Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος

Νέα Έκδοση: Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος

220 χρόνια μετά τη γέννηση του και και 200 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του ως συνθέτης στο κερκυραϊκό θέατρο San Giacomo (1815), ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος (1795-1872) οφείλει σήμερα την όποια αναγνωρισιμότητά του ως ο δημιουργός του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, ο οποίος καθιερώθηκε ακριβώς πριν από 150 χρόνια.

Το 2015, αυτή την πολλαπλώς επετειακή χρονιά, οι εκδόσεις Fagotto στη σειρά «Βιογραφίες Ελληνων Συνθετών» παρουσιάζει την πληρέστερη μέχρι στιγμής βιογραφική και εργογραφική μονογραφία για τον Νικόλαο Μάντζαρο υπογεγραμμένη από τον Κώστα Καρδάμη, μουσικολόγο και επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η νέα έκδοση εστιάζει στη ζωή και στη δραστηριότητα του Μάντζαρου πέρα από την μονοδιάστατη συνδεσή του με τον Σολωμό. Παρουσιάζονται πλειάδα πρωτοδημοσιευόμενων στοιχείων για τον συνθέτη, σημαντικές πληροφορίες για το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του, πλήρης κατάλογος των έργων του, μια καινούρια προσέγγιση της συνθετικής και εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του, η φήμη του μουσουργού εκτός Κερκύρας, αλλά και ένα ειδικό κεφάλαιο για τις μεταθανάτιες περιπέτειες του έργου και της φήμης του μουσουργού.


Κεντρική Διάθεση:
Εκδόσεις Fagotto, Bαλτετσίου 15, 106 80 Aθήνα, Tηλ.: 210 3645147, Fax: 210 3645149, e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βιβλιοπωλεία στη Κέρκυρα

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News