Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μυστήριο στην Κέρκυρα - Ρόνιθ Νόιμαν

ImageΤο ειδυλλιακό νησί της Κέρκυρας θα γίνει το σκηνικό όπου θα ξετυλιχτεί το κουβάρι μιας αποτρόπαιης εκδίκησης... Μια σειρά από στυγερές δολοφονίες συγκλονίζει το νησί της Κέρκυρας. Ο αστυνόμος Αλέξανδρος Καζαντζάκης και το επιτελείο του, με τη βοήθεια της αστυνομικής φωτογράφου Χριστίνας Τζαύρου, προσπαθούν να διαλευκάνουν τα εγκλήματα και να βρουν το δράστη. Οι έρευνες τους οδηγούν σε μια μακρινή, όχι όμως ξεχασμένη ιστορία του παρελθόντος, από τον καιρό της γερμανικής Κατοχής. 

Στο συναρπαστικό αυτό αστυνομικό μυθιστόρημα, η εβραϊκής καταγωγής Ρόνιτ Νόιμαν συνθέτει μια ιστορία εκδίκησης και αυτοδικίας, όπου το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν. 

Η συγγραφέας αποτυπώνει γλαφυρά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του νησιού, ενώ, παράλληλα, θίγει γεγονότα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας και, συγκεκριμένα, τις ναζιστικές θηριωδίες κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι βρίσκεται το μπλε ημερολόγιο. Χαζεύει το φθαρμένο εξώφυλλο, τη μικροσκοπική κλειδαριά. Δε θέλει να το κλειδώσει. Να σφραγίσει τα λόγια που αποτελούν ένα κομμάτι της Κύρας. Ισιώνει το μαξιλάρι, ακουμπάει πάνω του το ημερολόγιο με προσοχή. »Στην καράφα πάνω στον πάγκο της κουζίνας έχει απομείνει λίγο κόκκινο κρασί. Ένα ποτηράκι ακόμα. Πάει με το ποτήρι στο χέρι προς το παράθυρο, κοιτάζει κάτω την έρημη πλατεία. "Ένα απαλό αεράκι τής χαϊδεύει το πρόσωπο. Παντού βασιλεύει ησυχία. Και γαλήνη".

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ρόνιθ Νόιμαν γεννήθηκε το 1948 στη Χάιφα του Ισραήλ. Το 1958 μετοίκησε με την οικογένειά της στη Γερμανία. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τις καλές τέχνες και τη συγγραφή. Για τα αφηγήματα και τα θεατρικά της έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. Σήμερα ζει στην Κέρκυρα.

Συγγραφέας: Νόιμαν Ρόνιθ

ISBN: 978-960-14-1816-2

Εκδόσεις: Λιβάνης

Πηγή: http://www.corfustore.gr/

Για Αγορά Κάντε Κλικ ΕΔΩ

 

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News