Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Μελωδία Κρυστάλλων", Αντώνης Δεσύλλας

ImageΤο 7ο πεζογραφικό βιβλίο "Μελωδία Κρυστάλλων" του Κερκυραίου συγγραφέα Αντώνη Δεσύλλα, αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων που συνδυάζουν τις πέντε αισθήσεις με αγαπημένα από τα παιδικά χρόνια αντικείμενα, φέρνοντας νοσταλγικά στο νου στιγμές που όλοι θέλουμε να αναπολούμε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ.

Τα αγαπημένα αυτά αντικείμενα αποκτούν προσωπικότητα και πρωταγωνιστούν καταθέτοντας την ψυχή τους για να πετύχουν στους ρόλους που ο συγγραφέας τους αναθέτει. Τα μικρά κρυστάλλινα ποτήρια του λικέρ, οι φιγούρες του Καραγκιόζη, τα μάλλινα σοσόνια, το κλάξον της αραγμένης στη μέση του δρόμου σακαράκας, το ζαχαρένιο τριαντάφυλλο στόλισμα πάνω στην τούρτα, επανέρχονται στο προσκήνιο και οδηγούν σε έναν «χορό των αισθήσεων».

Αποδεχόμαστε την πρόσκληση και ακολουθούμε στο βαλς αυτό τα βήματα του αφηγητή που συνεχίζει να ενισχύει τη διάθεσή μας αναπολώντας στιγμές κεφιού και χαράς. “Ο συνδυασμός της κίνησης, των κρυστάλλινων ήχων και των ζωηρών χρωματισμών των γλυκόπιοτων κερασμάτων δημιουργούσαν μιαν εικόνα γιορταστική και χαρούμενη. Ένα μικρό σπιτικό πανηγύρι συντελούταν στην παιδική ψυχή μου, φωτισμένο πολύχρωμα από τις ανταύγειες των μικρών ποτηριών ” Διάχυτη νοσταλγία για χρόνια που πέρασαν, μέσα από μνήμες που μας αρπάζουν σε ανύποπτες στιγμές, αποτυπωμένες με πολύ όμορφο και τρυφερό τρόπο από την πέννα του συγγραφέα, που δίνει ψυχή στα άψυχα αντικείμενα :την ψυχή όλων όσων τα άγγιξαν και τα χρησιμοποίησαν.

Η θεματογραφία στη λογοτεχνική πορεία του Αντώνη Δεσύλλα, κορυφώνεται, υποστηριζόμενη από τον έντεχνα λαϊκά δομημένο λόγο του, καθώς και τον λειτουργικό ενοφθαλμισμό πραγματολογικών και λαογραφικών στοιχείων στο έργο του. Το νέο του βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη από το πρώτο άγγιγμα.

Εκδόσεις ΑΛΔΕ, σελ 102 ,

Φιλολογική Επιμέλεια: Λητώ Τσεκούρα

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News