Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Λεύκωμα "Μοναστήρια της Κέρκυρας" - Εκδόσεις Τοπίο

Λεύκωμα

Ένα διαφορετικό ταξίδι αυτή τη φορά στο νησί των Φαιάκων, ένα ταξίδι στα είκοσι μοναστήρια της Κέρκυρας. Μέσα από τις 225 φωτογραφίες και τα 20 διαφωτιστικά κείμενα παρουσιάζεται η ιστορία, η αρχιτεκτονική, οι θησαυροί της κάθε μονής και η ζωή των μοναχών: στιγμές από τα λατρευτικά τους καθήκοντα στις ακολουθίες ή στις πανηγύρεις, στον όρθρο ή στον εσπερινό, στις καθημερινές τους ασχολίες και δραστηριότητες. Στις 240 σελίδες του τόμου περιγράφονται και ιστορούνται είκοσι μοναστήρια –παλαιά και ιστορικά τα περισσότερα– στην πόλη ή στην ύπαιθρο, κοντά στη θάλασσα ή στην ενδοχώρα σε εκπληκτικής ομορφιάς τοποθεσίες, οικοδομημένα με τους αρχιτεκτονικούς και διακοσμητικούς ρυθμούς των Επτανήσων.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ταλιάνη και ο σχολιασμός του ποιητή Διονύση Καρατζά. Σύμβουλος έκδοσης: π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Επιμέλεια κειμένων: Λίτσα Ι. Χατζηφώτη. Τα οχτώ εισαγωγικά κείμενα για τον μοναχισμό, την εξέλιξή του, τη γένεση των μοναστηριών εντός και εκτός τειχών της Κέρκυρας, έγραψαν οι: π. Γ. Μεταλληνός, π. Ν. Αντωνόπουλος π. Μ. Κρητικός, π. Θ. Μουρτζανός, μον. Μωυσής Αγιορείτης, μον. Ευφημία, καθ. Π. Σκαλτσής και καθ. Ν. Ξιώνης.

Ο τόμος κυκλοφορεί και σε ρωσική γλώσσα (μετάφραση: Όλγα Αλεξανδροπούλου)

Eκδόσεις: Τοπίο

Λ.Τ.: 40 ευρώ, βιβλιοπωλείο ΘΑΒΩΡ, τηλ. 26610 39501 Πληροφορίες: T 26610 39912, 210 94097641, F 210 9407642, e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News