Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Μπάντες της Κέρκυρας»

Ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (OKE) σε συνεργασία με όλες τις μπάντες του νησιού, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα βιβλίο /λεύκωμα για όλους τους Κερκυραίους αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού.

Κυκλοφόρησε και βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΟΚΕ το βιβλίο
Οι μπάντες της Κέρκυρας - Μουσικές στον δρόμο

Κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Μπάντες της Κέρκυρας»

 

ΟΚΕ Μαντζάρου 5 Κέρκυρα

Ωράριο :Δευτέρα έως Παρασκευή 19.00-21.00
Πληροφορίες 6945659925
6994736378

Κείμενο: Κώστας Καρδάμης
Μετάφραση: Μιχάλης Ελευθερίου
Σχήμα: 22 Χ 22 εκ.
Σελίδες 228
Εξώφυλλο: μαλακό
Τιμή: 25 ευρώ
ISBN: 978-960-471-191-8
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2019

"Το βιβλίο "Οι μπάντες της Κέρκυρας" αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία του ΟΚΕ που έρχεται να στηρίξει την πλούσια μουσική κληρονομιά του νησιού μας. Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την έκδοση γιατί διαπιστώσαμε το σημαντικό βιβλιογραφικό κενό που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα. Ζητήσαμε από τον Κώστα Καρδάμη να γράψει το κείμενο, έχοντας την πεποίθηση ότι η επιστημονική του ενασχόληση με την μουσική παράδοση των Ιονίων, θα χαρίσει στην έκδοση ένα κείμενο πολύπλευρο, που θα αναδείξει τόσο την ιστορική διάσταση του μπαντιστικού φαινομένου στην Κέρκυρα, όσο και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν κάθε σύνολο χωριστά. Ζητήσαμε από κάθε Φιλαρμονική να παραχωρήσει φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ιστορική πορεία της κάθε μπάντας.
Οι μπάντες της Κέρκυρας αποτελούν έναν εντελώς ξεχωριστό θεσμό του νησιού μας, και αυτό το γνωρίζουν τόσο οι συντοπίτες μας που βιώνουν τη διαδοχή των γενεών στις τάξεις κάθε μπάντας, όσο και οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι. Θεωρήσαμε πως το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής της μουσικής μας κληρονομιάς και γι αυτό η έκδοση που κυκλοφορεί είναι δίγλωσση, επιτρέποντας στις μπάντες μας ένα νέο ταξίδι στο εξωτερικό, αυτή τη φορά μέσα από ένα βιβλίο.
Αναθέσαμε το έργο της καλλιτεχνικής φροντίδας του βιβλίου στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, λαμβάνοντας υπόψιν τον επαγγελματισμό αλλά και το μεράκι με το οποίο διεκπεραιώνουν κάθε τους εκδοτικό εγχείρημα.
Σε αυτή την έκδοση θα βρούμε όλοι ένα κομμάτι της Κέρκυρας που γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια, θα αναγνωρίσουμε τα πολλά και σημαντικά που έχει προσφέρει στον τόπο μας η συστηματική ενασχόληση με τη μουσική έτσι ώστε να πάρουμε δύναμη να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη σπουδαία παράδοση που είναι όμως ταυτόχρονα η ζώσα πραγματικότητα για όλους μας."

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News