Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 29/11/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κυκλοφορεί «Το κριτήριον της πατρίδος στο νησί των Φαιάκων»

Κυκλοφορεί  «Το κριτήριον της πατρίδος στο νησί των Φαιάκων»

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Νίκου Γογγάκη "Το κριτήριον της πατρίδος στο νησί των Φαιάκων".
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 
Κατά το τελευταίο διάστημα της ελληνικής οικονομικής περιδίνησης, το διάβασμα και το γράψιμο αποτελούν φάρμακο καταπραϋντικό που αποσυμφορεί το μυαλό μου από τη χιονοστιβάδα των σκέψεων. 
Κορπιρισμένος λοιπόν από τις δόσεις του "φαρμάκου" προσφέρω το παρόν κείμενο - εργασία μελέτη, κείμενο εκτονωτικής για μένα αποφόρτισης και χρησιμότατης ψυχοθεραπευτικής λειτουργίας. 
Αναγνωρίζοντας ασφαλώς πως τα προσόντα και οι συγγραφικές μου δεξιότητες θωπεύουν τα όρια της παντελούς ανεπάρκειας, δεν θα μπορέσω να γράψω τη λεπτομερή ιστορία του ασύγκριτης μοναδικότητας Φαιακικού μνημείου, τους θρύλους και τις παραδόσεις, που ξεκινούν από τους μακρινούς μυθολογικούς Κατά το τελευταίο διάστημα της Ελληνικής οικονομικής περιδίνησης, το διάβασμα και το γράψιμο αποτελούν φάρμακο καταπραϋντικό που αποσυμφορεί το μυαλό μου από τη χιονοστιβάδα των σκέψεων. 
Κορπιρισμένος λοιπόν από τις δόσεις του "φαρμάκου" προσφέρω το παρόν κείμενο - εργασία μελέτη, κείμενο εκτονωτικής για μένα αποφόρτισης και χρησιμότατης ψυχοθεραπευτικής λειτουργίας. 
Αναγνωρίζοντας ασφαλώς πως τα προσόντα και οι συγγραφικές μου δεξιότητες θωπεύουν τα όρια της παντελούς ανεπάρκειας, δεν θα μπορέσω να γράψω τη λεπτομερή ιστορία του ασύγκριτης μοναδικότητας Φαιακικού μνημείου, τους θρύλους και τις παραδόσεις, που ξεκινούν από τους μακρινούς μυθολογικούς χρόνους και διαβαίνοντας τους αιώνες σβήνουν στις όχθες της σημερινής πραγματικότητας. 
Θεωρώντας ωστόσο πως η αγάπη για το τόπο σου δεν θα πρέπει να έχει αντιπάλους αδυναμίες σου ή λάθη, ζητώ ανοχή και επιείκεια για το τόλμημά μου. Η προσπάθεια είναι αγνή, ανιδιοτελής και καθόλα αφιλόδοξη, γίνεται δε αυστηρά υπό το πρίσμα των δικών μου φυσικών ή ψυχικών αισθητηρίων. 

Οι τρεις ενότητες εκλαϊκευμένης πραγμάτευσης της Κερκυραϊκής ιστορικό - πολιτικής πραγματικότητας, θα είναι: 

α) Το "κριτήριον της πατρίδος", όπως "ρεπορταζιακά" μου προέκυψε το χειμώνα του 1964. 
β) Απλή ακτινογραφία, περίγραμμα της Κερκυραϊκής ιστορίας, που επιδερμικά και εξ' αποστάσεως, μέσα απ' το προσφερόμενο με το "σταγονόμετρο" υλικό, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ιστορική διαδρομή του νησιού και τις συνθήκες ζωής της κοινωνίας του έως την 21η Μαΐου του 1864 που αποτίναξε τα δεσμά. 
γ) Η Τρίτη ενότητα επιχειρεί να καταδείξει τη σχέση εξουσίας και κοινωνίας την πολιτική ανθρωπολογία, όπως θα λεγαν οι επιστήμονες, από το 1864 μέχρι τις μέρες μας. 
 
1η έκδ. - Κέρκυρα : Corfu Press, 2015. - 88σ. · 20x14εκ.

ISBN 978-960-99663-2-0 (Μαλακό εξώφυλλο)
 
 
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία της Κέρκυρας και στο γραφείο του εκδοτικού οίκου Corfu Press, Νίκου Μώρου 6, τηλ. 2661028590.
 
Από την Corfu Press κυκλοφορούν επίσης:
"Κέρκυρα, η Διαθήκη μου", Κώστας Κουλούρης, 2010.
"Αλμπουμ Υγείας", Μαρία Καραούλη, 2013
"Butterflies of Corfu, Πεταλούδες της Κέρκυρας", Σταμάτης Γκίνης, Βοϊσάβα Γκιώνη, Σπύρος Γκίνης, 2013
Καθώς και τα περιοδικά My Kerkyra (αγγλική & ελληνική έκδοση) & περιοδικό ΑΜΦΟΡΑ (ρώσικη έκδοση)
 
ΟNLINE Aγορές Corfustore.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News