Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Εμισκοβόλουνε..." - Ελένη Αρμένη

"Εμισκοβόλουνε..." - Ελένη Αρμένη

Το βιβλίο "Εμισκοβόλουνε" είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν της βορειοδυτικής Κέρκυρας μέσα από την κουζίνα και την πρακτική ιατρική. 
Πρόκειται για μια καταγραφή μήνα προς μήνα της καθημερινής ζωής του χωριού, έτσι όπως μας την παραδίδουν οι σημερινές γιαγιάδες και παππούδες. Μέσα από αυτό το "μηνολόγιο" ανασύρονται στιγμές, γνώσεις και αξίες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος. 
Το ταξίδι είναι νοσταλγικό αλλά και χρήσιμο, όσο μια αυθεντική συνταγή ή μια πολύτιμη συμβουλή από τη γιαγιά. Τα πρόσωπα που προβάλλουν μέσα από αυτές τις σελίδες δεν είναι ήρωες κάποιου μυθιστορήματος, είναι ζωντανές και γνήσιες κερκυραϊκές προσωπικότητες, που αποκαλύπτουν με βαθειά συγκίνηση τη σκληρότητα και τη λιτή ομορφιά της ζωής τους. Και μας μιλούν στην ζωντανή ντοπιολαλιά της κερκυραϊκής υπαίθρου, μια γλώσσα πλούσια σε δάνεια και επιρροές, αλλά και αρκετά πιστή στις αρχαίες ελληνικές της ρίζες. Είναι ο λαϊκός ποιητικός λόγος, τον οποίο αφήνουμε σιγά -σιγά πίσω μας.
Οι συνταγές αξιοποιούν με σοφία την κερκυραϊκή φύση και απαντούν στο αίτημα της εποχής μας για λιτότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.
Όμως ο κύριος ήρωας, ανώνυμος και αμελητέος κοινωνικά, είναι η γυναίκα της εποχής, την οποία το βιβλίο προβάλλει ιδιαίτερα, ως κέντρο και συνδετικό ιστό της οικογενειακής εστίας. 
Είναι η γυναίκα που κάνει τη ζωή μας να μισκοβολάει σαν τα κυδώνια στο κατώι.

ISBN: 960-99097-0-1

Συγγραφέας: Αρμένη Ελένη

Εκδότης: Εκδόσεις Λοράνδου

Έτος έκδοσης: 2010

Σελίδες: 228

Σχήμα: 20χ21

Για ΟnLine Aγορά πατήστε Εδώ

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News