Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Βιβλίο "Κέρκυρα: από πόλη σε πόλη" - Δημήτρης Κονιδάρης

Image
"Κέρκυρα: από πόλη σε πόλη", εκδόσεις Αρμονία

Ένας εξαιρετικός περιηγητικός οδηγός για την πόλη της Κέρκυρας από τον Δημήτρη Κονιδάρη, ο οποίος ξεναγεί στην Κοντέσσα του Ιονίου τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πραγματικά αυτόν τον τόπο, αλλά και τους ντόπιους που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέα στοιχεία ή να ανασύρουν παλιές μνήμες... 

Η Κέρκυρα, η μεγαλύτερη διατηρημένη και κατοικημένη μεσαιωνική πόλη στην Ελλάδα, θεωρείται μία από τις ωραιότερες της πόλεις της Μεσογείου, γι’ αυτό και από το 2007, η παλιά πόλη της Κέρκυρας, με τα δύο ενετικά φρούριά της, αναγνωρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

 Εκτός από τις γνωστές εικόνες της Κέρκυρας – το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό, το Ποντικονήσι, τα απλωμένα ρούχα στα καντούνια – υπάρχουν και πολλές άλλες άγνωστες σελίδες από την πλούσια ιστορία της πόλης. Στην Κέρκυρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας, πολύ πριν περιληφθεί στη σύγχρονη ελληνική νομοθεσία. Εδώ ανέβηκε η πρώτη όπερα (1733), δημιουργήθηκε το πρώτο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος (Επτάνησος Πολιτεία, 1799), ιδρύθηκε η πρώτη ελληνική Σχολή Καλών Τεχνών (1815) και το πρώτο πανεπιστήμιο (Ιόνιος Ακαδημία, 1824). Εδώ λειτούργησε το πρώτο ψυχιατρικό νοσοκομείο (1838), η παλαιότερη τράπεζα (Ιονική Τράπεζα, 1839), ο αρχαιότερος ιατρικός σταθμός της χώρας (Ιατρείο Κερκύρας, 1897). (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό χρησιμοποιήθηκε από τις προσωπικές συλλογές των Γαούτση Σπύρο, Πειοδικό Exit, Γεώργιο Ζούμπο και Διονύση Κονιδάρη. 

Ο συγγραφέας Δημήτρης Κονιδάρης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1945, όπου ζεί και εργάζεται. 


Πηγή: Βιβλιοπωλείο Κίνητρο

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News