Τι παίζει Σήμερα

12ο Corfu Old Town Trail, 12/09/2026

Ώρα έναρξης: 08:00

Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

12ο Corfu Old Town Trail, 12/09/2026

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 564

jeventimage

Το Corfu Old Town Trail επιστρέφει δυναμικά μετά από έναν χρόνο απουσίας και ανανεώνει το ραντεβού του με τους δρομείς στις 12 Σεπτεμβρίου 2026!

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και το Corfu Mountain Trail συνδιοργανώνουν το 12ο «CORFU OLD TOWN TRAIL», έναν ξεχωριστό αγώνα πόλης που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη – Οκτώβρη), στις αποστάσεις των 14χλμ και 7χλμ.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και δωρεάν αγώνας γονέων-παιδιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Corfu Mountain Trail, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε μια γιορτή αθλητισμού μέσα στην ιστορική πόλη της Κέρκυρας.

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στην πλατεία Λιστόν και ακολουθεί μια μοναδική διαδρομή που περνά και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, καθώς επίσης και από τα δύο ανάκτορα, των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου και του Μον Ρεπό.

Συγκεκριμένα, μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνά από την Πλακάδα τ’ Αγίου, διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και οδηγεί τους αθλητές στον λόφο του Νέου Φρουρίου, συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης.

Η διαδρομή περνά από τις γνωστές Καρντελάκουες, έχοντας κάτω αριστερά την εβραϊκή συνοικία, με πορεία προς το Δημαρχείο (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (Καθολικό Ναό) και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια.

Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Στον ιστορικό αυτό χώρο οι δρομείς συναντούν και την παλιά έπαυλη του Άγγλου Αρμοστή Αντάμου (Φρειδερίκου Άνταμς), που μετά την Ένωση παραχωρήθηκε στον Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Η επιστροφή γίνεται από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας, με τις χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα), πριν οι συμμετέχοντες εισέλθουν στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα της πόλης.

Αφού περιηγηθούν εντός του Φρουρίου, η διαδρομή συνεχίζει προς το Μποσκέτο, περνά από τον Κήπο του Λαού, το περιστύλιο των Ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το Βενετσιάνικο Πηγάδι και τέλος την Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων.

Μετά από αυτή τη δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οι αθλητές τερματίζουν στο φημισμένο Λιστόν, το σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το Corfu Old Town Trail πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2013 και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 500 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2026 ο αγώνας επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ, μετά από έναν χρόνο διακοπής, για να γεμίσει ξανά τα καντούνια της Κέρκυρας με παλμό, ενέργεια και μοναδικές εικόνες.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης 11.09.26
  2. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στα Γιάννενα 11.09.26
  3. Ζητείται προσωπικό από το αρτοζαχαροπλαστείο Bakehouse στην πόλη 11.09.26
  4. Ζητείται barista και service για καφέ στο κέντρο 11.09.26
  5. Παραδίδονται μαθήματα Αγγλικών και Ρωσικών 11.09.26
  6. Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker 11.09.26
  7. Ζητείται προσωπικό από τα Coffee Berry 11.09.26
  8. Ζητείται νυχτοφύλακας από ξενοδοχείο στη Γέφυρα Κάιζερ 11.09.26
  9. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue 11.09.26
  10. Διατίθενται διαμερίσματα για μηνιαία μίσθωση 11.09.26
  11. Ζητείται υπάλληλος διαχείρισης ακινήτων 11.09.26
  12. Ζητούνται πωλήτριες/ές από την Kamalion στην πόλη 11.09.26
  13. Ζητείται barista από το Cuppa more than coffee στου Βρυώνη 11.09.26
  14. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Κανόνι 11.09.26
  15. Ζητείται υπάλληλος για κατάστημα ένδυσης/υπόδησης στην πόλη 11.09.26
  16. Ζητείται καμαριέρα από ξενοδοχείο στην πόλη 11.09.26
  17. Παραδίδονται μαθήματα Ιαπωνικής γλώσσας 11.09.26
  18. Ζητείται προσωπικό από το ψητοπωλείο Πάπρικα στην Αλεπού 11.09.26
  19. Ζητείται προσωπικό από τα Hondos Center 11.09.26
  20. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 11.09.26
  21. Ζητείται προσωπικό από πιτσαρία στην πόλη 11.09.26
  22. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικίασης σκαφών 10.09.26
  23. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες και δυάρια στις Μπενίτσες 10.09.26
  24. Ζητείται προσωπικό από τα Mikel στο κέντρο της πόλης 10.09.26
  25. Ζητείται προσωπικό από εργαστήριο τροφίμων 10.09.26
  26. Ζητείται συντηρητής/ηλεκτρολόγος από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 10.09.26
  27. Προσφέρεται φύλαξη παιδιών και παράλληλη στήριξη 10.09.26
  28. Ζητείται τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών 10.09.26
  29. Ζητείται προσωπικό από το Αρκάδιον Bistrot 10.09.26
  30. Ζητείται οδηγός από εταιρεία εμπορίου τροφίμων 10.09.26