Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τα εντυπωσιακά σκάφη Maxi 72 στην Κέρκυρα για πρώτη φορά , 03-08/07/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 13979

jeventimage

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι, στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, θα φιλοξενηθεί ο αγώνας των εντυπωσιακών σκαφών Maxi 72. Έµπνευση για την ιδέα αυτή αποτέλεσαν οι νέες προκλήσεις και οι νέες εµπειρίες που αναζητούσε µια οµάδα ιδιοκτητών Maxi για την αγαπηµένη τους κλάση σκαφών, που θα µπορούσαν ταυτόχρονα να επανασυνδέσουν την ιστιοπλοΐα µε τις ιστορικές της ρίζες. Το κλειδί ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος τόπος για τη διεξαγωγή του αγώνα, ένας τόπος που θα προσέφερε καινούργιες θάλασσες, καλούς ανέµους, νέες προκλήσεις και πάνω από όλα µια «ανακάλυψη» συνυφασµένη µε τη µυθολογία της ιστιοπλοΐας.

 

Ο Ελληνοαµερικανός επιχειρηµατίας και ιστιοπλόος στην κλάση των Maxi 72 Γιώργος Σακελλάρης πρότεινε την Κέρκυρα, και τα πράγµατα πήραν τον δρόµο τους. Το Corfu Challenge έχει ενθουσιάσει την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, ενώ έχει συµπεριληφθεί στο ετήσιο πρόγραµµα της κλάσης “2017 Maxi 72 Overall Trophy”. H κλάση των Maxi 72 (M72 Class) ξεκίνησε το 2014 ως µια πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi που επιθυµούσαν ένα πιο αποτελεσµατικό µέσο για την προώθηση και τον έλεγχο των ιστιοπλοϊκών τους αγώνων. Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας διεξήχθη το 2015 και έκτοτε οι ετήσιοι αγώνες λαµβάνουν χώρα στις περιοχές Key West, Antigua, Virgin Gorda, St Barth, Newport RI, Bermuda, Palma, και στη Σαρδηνία, στο Porto Cervo. Το µέγεθος των σκαφών κυµαίνεται από 18,7 έως 21,9 µέτρα και στον αγώνα της Κέρκυρας θα συµµετάσχουν τα πέντε (5) σκάφη Protheus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball. Χορηγός της διοργάνωσης ως Official Timepiece, η Rolex Hellas ευελπιστεί το Corfu Challenge να αποτελέσει ένα πραγµατικό υπερθέαµα και να φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων.

 

Για περισσότερο από µισό αιώνα, η Rolex παραµένει αφοσιωµένη στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα. ∆ιατηρεί συνεργασίες µε κάθε είδος αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, ως χορηγός τίτλου σε περισσότερες από 20 διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, όπως κλασικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας, φηµισµένες Regatta και παγκόσµια πρωταθλήµατα.

 

Παράλληλα, διατηρεί δεσµούς µε τους πιο γνωστούς ναυτικούς οµίλους και ιστιοπλοϊκές αγωνιστικές οργανώσεις του κόσµου και ήδη από το 2001 είναι ο κύριος υποστηρικτής της ∆ιεθνούς Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

 

Ο αγώνας διεξάγεται 3-8 Ιουλίου στην Κέρκυρα και διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία µε το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση Maxi 72.

 

Πρόκειται για έναν διεθνώς αναγνωρισµένο αγώνα, που ελπίζουµε να γίνει θεσµός και να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα και τα σκάφη µπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστότοπους: http://www.maxi72.com/maxi72/eventsmed/Corfu-Challenge.html, http://corfuchallenge.com/about.html www.rolex.com

 

Πηγή: plefsimag.gr

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News