Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Stand Up Paddle και στην Κέρκυρα

Stand Up Paddle και στην ΚέρκυραΤο SUP είναι ένα από τα πιο γρήγορα ανερχόμενα board sport  αθλήματα στην Ελλάδα, χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους  υποστηρικτές. Οι παραλίες της Κέρκυρας με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορούν να προσφαίρουν πολλές συγκινήσεις και ανεβασμένη αδρεναλίνη... Ο Γιάννης Bασβατέκης και ο Δημήτρης Κομνηνός πέρασαν ένα πρωινό στον Ίσσο που θα τους μείνει αξέχαστο!

Λίγα λόγια για το άθλημα

Το πιο ταχέως παγκοσμίως αναπτυσσόμενο άθλημα έκανε δειλά δειλά την εμφάνιση του και στην Ελλάδα αλλά έχει κιόλας αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές και όχι άδικα!

Full – body προπόνηση

Είτε απολαμβάνετε μία χαλαρωτική βόλτα, είτε προτιμάτε μια πιο δυναμική προπόνηση με το SUP χρησιμοποιείτε μύες που δε φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να γυμνάσετε.

Το SUP είναι μία χαμηλής έντασης μεν, καρδιαγγειακή άσκηση δε, η οποία τονώνει και ενδυναμώνει το βασικό μυικό σύστημα αφού ενεργοποιεί τους μύες του κορμού(core training) και των ποδιών για να διατηρείτε τη σταθερότητα σας και να μετακινείστε πάνω στη σανίδα και τους μύες των χεριών και της πλάτης για να κάνετε κουπί.Παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία σας και μειώνει την πίεση στο αίμα. Γυμνάζει περίπου το 87 % των μυών του σώματος και χαρίζει ευεξία και ευχαρίστηση

Το να προπονείται κανείς σε ασταθείς επιφάνειες είναι πολύ αποτελεσματικό στο να «χτίσει» τους κοιλιακούς και ραχιαίους μύες και στο να τους εκπαιδεύσει να δρουν συντονισμένα. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την κλασσική προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη) όπου οι μύες μαθαίνουν να δουλεύουν μεμονωμένα και φυσικά σε σταθερό περιβάλλον.

Στα sport απαιτούμε από το σώμα μας να να μας εφοδιάσει με αντοχή καθώς είμαστε σε κίνηση, αυτό είναι το πλεονέκτημα που παίρνεις από την προπόνηση σε ένα ασταθές και υγρό περιβάλλον και αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου το SUP υπερέχει!

Αν λοιπόν το «six pack» σας φαίνεται μακρινό όνειρο τολμήστε να δοκιμάσετε το SUP και γρήγορα θα καταλάβετε ότι με λίγες μόνο προπονήσεις τη βδομάδα θα αποκτήσετε τη φυσική κατάσταση που επιθυμείτε!

Cross training

Με όποιο σπορ και να ασχολείται κανείς για να μπορέσει να φτάσει τους στόχους του είναι απαραίτητο να έχει εναλλαγή στον τύπο της προπόνησης που ακολουθεί (cross training) καθώς μέσα από αυτό χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μύες πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

To stand up paddle αποτελεί ιδανική λύση cross-training αφού ανεβάζει τους καρδιακούς σας παλμούς ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στο σώμα σας την ξεκούραση που χρειάζεται από την συνηθισμένη προπόνηση. Και όλα αυτά σε ένα πολύ fun περιβάλλον!

Αναζωογονεί και το μυαλό (εκτός από το σώμα)

Όλοι γνωρίζουμε πόσα οφέλη έχει γενικά κάθε είδους άσκηση για τον οργανισμό αλλά ένα από τα πλεονεκτήματα του SUP είναι ότι το απολαμβάνετε στο φυσικό περιβάλλον, και όχι κλεισμένοι σε κάποιο γυμναστήριο , απελευθερώνοντας όλες εκείνες τις σημαντικές ενδορφίνες που μας ανανεώνουν και μας προσφέρουν ευεξία!

Social Benefits

Και μην ξεχνάτε και την πιο fun και κοινωνική πλευρά του SUP!Με την ταχεία εξέλιξη που γνωρίζει το SUP στη χώρα μας θα παρατηρήσετε ότι ξεπηδούν όλο και πιο πολλά meet-up groups αποτελούμενα από άτομα διαφορετικής ηλικίας και τα οποία συναντιούνται σε διάφορα spots προκειμένου να κάνουν sup!

Αν μη τι άλλο είναι ένας σπουδαίος τρόπος να γνωρίσετε καινούρια άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα και να κάνετε καινούριους φίλους!

Ο εξοπλισμός ξεκινά απο τα 900 ευρώ για τη σανίδα και το κουπί αλλά μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση μπορεί να βρει κανείς και με 700 ευρώ.

Δείτε το βίντεο https://vimeo.com/67568186

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News