Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Επίτιμος δημότης Κέρκυρας ο σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς

Το Χρυσό Μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, που αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της Κέρκυρας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος Κέρκυρας, στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Βαθιά συγκινημένος ο κ. Νίκολιτς έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης, ενώ για ακόμη μία φορά ευχαρίστησε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Κερκυραίους για τη φιλοξενία και τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν το 1916 στους 150.000 πρόσφυγες Σέρβους.
 
Επίτιμος δημότης Κέρκυρας ο σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς

«Η αποβίβαση του σερβικού στρατού στην Κέρκυρα, είναι ένα γεγονός που δεν θα σβήσει ποτέ από την ιστορία μας. Κάθε Σέρβος αισθάνεται ευγνώμονας που οι πρόγονοι του μπόρεσαν να βρουν ένα καταφύγιο σε αυτόν εδώ τον τόπο, να σταθούν στα πόδια τους, να αναρρώσουν και να επιστρέψουν πάλι πίσω στη χώρα τους. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Κέρκυρα, αυτό θα συνεχίσω να το κάνω, ανεξάρτητα αν θα βρίσκομαι σε αυτό το αξίωμα ή όχι, και νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει καθήκον προς τους προγόνους του να επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά αυτόν τον τόπο» δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.  

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την έλευση και φιλοξενία των χιλιάδων Σέρβων στρατιωτών και πολιτών, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κέρκυρα, το παρόν έδωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Σερβίας στην ανεπίσημη του αυτή επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του, στο νησάκι Βίδο, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας Νεκτάριου, για τους 7.747 Σέρβους στρατιώτες που άφησαν εξαθλιωμένοι από τις κακουχίες, την τελευταία τους πνοή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι εξαιρετικές, θεμελιωμένες στους μακρόχρονους δεσμούς μας, το πολύ καλό επίπεδο της συνεργασίας μας  -τόσο διμερώς, όσο και σε επίπεδο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών- καθώς και στην κοινή Ορθόδοξη παράδοσή μας. 

»Η Ελλάδα διατηρώντας πάντοτε τον εποικοδομητικό της ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων υποστηρίζει, με συνέπεια και σταθερότητα, την ανάπτυξη της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας, πάνω στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και του σεβασμού προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υψώνει τοίχοι. Αυτή η λογική είναι ανιστόρητη απάνθρωπη και αντιδημοκρατική. Οφείλουμε να παρέχουμε άσυλο στα θύματα του πολέμου και να τα αντιμετωπίζουμε ως πρόσωπα ιερά και απαραβίαστα. Από αυτόν εδώ τον τόπο που ιστορικά σηματοδοτεί τον ανθρωπισμό και τη συνεργασία των λαών, στέλνουμε σε όλα τα σημεία του ορίζοντα το βέβαιο μήνυμα πως η αλληλεγγύη των λαών θα κάνει τον κόσμο καλύτερο και θα νικήσει κάθε μορφή θανάτου» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του,  ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς θα παρατείνει την παραμονή του στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται να μεταβεί ανεπίσημα και στις Σέρρες, όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σερρών. Εν συνεχεία, θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Τιμίου.
 
Πηγή: http://www.tovima.gr/
 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται πωλήτρια/ης για κατάστημα αλυσίδας παιδικών ρούχων 23.10.26
  2. Ενοικιάζεται μεζονέτα στους Καστελλάνους Μέσης 23.10.26
  3. Ζητείται προσωπικό από το πρακτορείο Allwyn Millionaire 23.10.26
  4. Ζητείται ταμίας από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 23.10.26
  5. Ζητούνται συνεργάτες από τη Voulgaris Hospitality Group 23.10.26
  6. Ζητείται συντηρητής/ηλεκτρολόγος από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 23.10.26
  7. Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων και διαχείρισης καταλυμάτων από την εταιρεία Nomas 23.10.26
  8. Ζητούνται συνεργάτες καθαρισμού από Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων 23.10.26
  9. Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια από εταιρεία στη Μαρίνα Γουβιών 23.10.26
  10. Ζητείται υπάλληλος από το φαρμακείο Βλάχος στο Κοκκίνι 23.10.26
  11. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής 23.10.26
  12. Ζητείται προσωπικό από δομή 23.10.26
  13. Ζητείται βοηθός γραφείου από την SMS Ltd 22.10.26
  14. Ζητείται προσωπικό για καθαριστήριο λευκών ειδών στο λιμάνι 22.10.26
  15. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εταιρεία Κομίνης Κων/νος και ΣΙΑ ΟΕ 22.10.26
  16. Ζητείται γαζωτής/γαζώτρια από την Α.Γιατράς 22.10.26
  17. Ζητείται οδηγός διανομέας από την εταιρεία Μάνδυλας Γεράσιμος 22.10.26
  18. Ζητείται προσωπικό στο Ναυτίλος 22.10.26
  19. Ζητείται προσωπικό από το New Point Cafe Bar 22.10.26
  20. Ενοικιάζονται πλήρως επιπλωμένα studio στο Κοντόκαλι 22.10.26
  21. Πωλείται αυτοκίνητο Mitsubishi Carisma 22.10.26
  22. Ζητείται πωλητής/τρια από το κατάστημα Lineria 22.10.26
  23. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα il toto 21.10.26
  24. Ενοικιάζεται κατοικία στις Κουλίνες 21.10.26
  25. Ζητείται προσωπικό από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων 21.10.26
  26. Ζητείται βοηθός bar και service από το Dell Acque Cocktail Bar 21.10.26
  27. Ζητείται στέλεχος μισθοδοσίας και HR Operations 21.10.26
  28. Ζητείται προσωπικό κουζίνας από το ιταλικό εστιατόριο Margherita 21.10.26
  29. Πωλείται καναπές 20.10.26
  30. Ζητείται πωλητής/τρια από την Hygiene Systems 20.10.26