Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ομοιοπαθητική - Αντιμετωπίστε τις παθήσεις με φυσικό τρόπο

Η ομοιοπαθητική θεραπευτική είναι μία μέθοδος θεραπείας που εφαρμόζεται πλέον σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια επιτελείται ένα σπουδαίο ιατρικό έργο, τόσο από άποψη θεραπευτικής παρέμβασης όσο κ από άποψη εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Στην Αλλόνησο,στο μικρό νησί των Σποράδων λειτουργεί η Διεθνής Ακαδημεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην οποία εκπαιδεύονται ιατροί από όλο τον κόσμο!

Ομοιοπαθητική - Αντιμετωπίστε τις παθήσεις με φυσικό τρόποΗ ομοιοπαθητική θεραπευτική μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές χρόνιες και οξείες παθήσεις που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η ορθή εφαρμογή της οδηγεί αρχικά στην ανακούφιση του πάσχοντος και στη συνέχεια στη σταδιακή απαλλαγή από την ασθένεια του. Η συγκεκριμένη θεραπευτική διαδικασία κρίνεται ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό. Η 'εκπαίδευση' του αμυντικού συστήματος που επιτελείται μέσω της θεραπείας οδηγεί στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού(ανοσία) και ως εκ τούτου στην αύξηση της προσαρμοστικότητας του σε δυσμενείς συνθήκες. Οταν αυξάνεται η ικανότητα προσαρμογής ενός οργανισμού στις άμεσες και ευρύτερες αλλαγές του περιβάλλοντός του,αυξάνεται και το προσδόκιμο επιβίωσης του.Αυτό σημαίνει ότι εάν ο οργανισμός εκτεθεί σε δυσμενείς παράγοντες,η ικανότητα του να 'προσαρμοστεί' σε αυτές θα αποτρέψει την ασθένεια.

Εάν τελικά αρρωστήσει,δεν θα καταβληθεί αλλά θα αναρρώσει σύντομα με ελάχιστη ή καθόλου φαρμακευτική υποστήριξη. Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με την καθημερινή λήψη ενός φαρμακευτικού σκευάσματος φυτικής ή ορυκτής προέλευσης.Το ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και όταν χορηγείται σύμφωνα με τους κανόνες της θεραπευτικής δεν έχει ποτέ ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την σοβαρότητα και την βαρύτητα της πάθησης.Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι, όσο πιο άμεση είναι η ανάγκη για ανακούφιση τόσο πιο γρήγορα δρα το φάρμακο. Αν ο ασθενής που θέλει να ακολουθήσει ομοιοπαθητική αγωγή λαμβάνει συμβατικά φάρμακα, αυτά δεν κόβονται εξ'αρχής αλλά ελλατώνονται σταδιακά όσο βελτιώνεται ο ίδιος.

Ο στόχος της θεραπείας δεν είναι μόνο η απαλλαγή από την ασθένεια αλλά και η απαλλαγή από τα φάρμακα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου,προστατευμένα από τον ήλιο και από αρώματα(κολόνιες,σαπούνια,αιθέρια έλαια,βότανα). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να αποφεύγεται η λήψη καφείνης. Μερικά μόνο από τα συχνότερα νοσήματα που αντιμετωπίζονται στο ομοιοπαθητικό ιατρείο ειναι οι κεφαλαλγίες, οι αρθρίτιδες, οι δερματοπάθειες όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, οι λοιμώξεις, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και η κατάθλιψη.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο μας δίνει η φύση και το φυσικό περιβάλλον ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατακτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ευεξίας.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές του, με τρόπο ήπιο και αποτελεσματικό.

Δημήτριος Κόκκος, Ιατρός Ομοιοπαθητικός

Πλ.Γ.Θεοτόκη 4 Σαρόκο

Τηλ. 26610 20555

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News