Επαναλειτουργία Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας, από 16/06/2020

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 392

jeventimage

Επανεκκίνηση για την Πινακοθήκη του Δήμου 

 

Μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στις 18 Μαΐου, σειρά έχουν οι πολιτιστικές υποδομές της χώρας, που θα δεχτούν τους πρώτους τους επισκέπτες από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, συμπληρώνοντας τρεις μήνες παύσης εργασιών.

 

Έτσι, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανοίγει τις πόρτες της και πάλι την Τρίτη 16 Ιουνίου, τηρώντας το γνωστό ωράριο λειτουργίας, Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα και αργίες κλειστά).

 

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν πρωτίστως, είναι:

α) το Τμήμα Μόνιμης Συλλογής, που φιλοξενεί έργα επτανησιακής τέχνης από τον 16ο αι.

β) η έκθεση Γιαλλινά, που παρατείνεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

γ) το Πωλητήριο – Αναγνωστήριο

 

Οι χώροι των περιοδικών εκθέσεων - το Τμήμα Περιστυλίου και η Αίθουσα Τέχνης - θα ανοίξουν για το κοινό λίγες ημέρες αργότερα με εκθέσεις που θα ανακοινωθούν, και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Συγκεκριμένα:

 

  • Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες, η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Σε οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, ενώ στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ (8) άτομα.
  • Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι πολιτιστικές δράσεις και τα ζωντανά θεάματα, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News