Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ρεσιτάλ Πιάνου στην Αναγνωστική Εταιρία, 08/11/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 678

jeventimage

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας παρουσιάζει ρεσιτάλ πιάνου της κας Ντιάνας Βρανούση

 

Δύο Έλληνες στο Παρίσι του Ρομαντισμού

 

Θα ερμηνεύσει έργα των Mario Foscarina Damaschino και Camille Marie Stamaty, καθώς και Γάλλων συνθετών του 19ου αιώνα, ενώ θα προηγηθεί κατατοπιστική ομιλία του κριτικού και ιστορικού μουσικής κ. Γιώργου Β. Μονεμβασίτη.

 

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εταιρίας, στις 08 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 Το ρεσιτάλ θα εστιάσει σε έργα του Καμίγ Σταματύ (1811-1870), γιου του γνωστού Κων/νου Σταμάτη, που συνέδεσε το όνομά του με την Γαλλική Επανάσταση και τον Βοναπάρτη, και υπήρξε δάσκαλος του Καμίγ Σαιν-Σανς), καθώς και της Μαριώς Φωσκαρίνας Δαμασκηνού (1850-1921), γόνου του παρισινού κλάδου της οικογένειας Δαμασκηνού, κερκυραϊκής καταγωγής). Θα ερμηνευτούν έργα τους άγνωστα στην Ελλάδα, καθώς και έργα συνθετών που έδρασαν στο Παρίσι του 19ου αιώνα (Φωρέ, Σαιν-Σανς, Σαμπριέ, Σούμαν) και συνδέθηκαν με τους δυο ελληνικής καταγωγής μουσικούς. Δίνεται έτσι μια αντιπροσωπευτική εικόνα του μουσικού κλίματος της εποχής.

 

Το ρεσιτάλ αυτό είχε παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το Ιανουάριο του 2018 με εξαιρετική επιτυχία, και είναι πολύ σημαντικό ότι μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστεί και στην Κέρκυρα.

Αναγνωστική

Καποδιστρίου 120, Κέρκυρα,
2661033297 και 6987 506 777

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News