Τι παίζει Σήμερα

Θέατρο ντοκουμέντο Μαρτυρολόγια γυναικών, 22-24/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2208

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και την ομάδα DOCs Theatre διοργανώνουν στις 22-23-24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21.00 στο STUDIO του Δημοτικού Θεάτρου την θεατρική παράσταση : Τεριρεμ

 

Θέατρο ντοκουμέντο - Μαρτυρολόγια γυναικών Studio Δημοτικού Θεάτρου

 

Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 21.00

 

Οι θεατές αντί εισιτηρίου μπορούν να προσκομίζουν τρόφιμα με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με αυτό στο τηλ. 2661777221 για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε κατηγορίες τροφίμων. Θέατρο- ντοκουμέντο Κάθε αληθινό περιστατικό δίνει τροφή στο θέατρο- ντοκουμέντο.

Από πολέμους, γενοκτονίες έως το μεταναστευτικό ή άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.Σε κάθε περίπτωση το θέατρο-ντοκουμέντο ανακαλεί και ερμηνεύει μια ιστορική στιγμή, επανεξετάζει το παρελθόν και αντανακλά με γόνιμο τρόπο την αγωνία της κοινωνίας για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας ή της συλλογικής μνήμης. Σημείωμα για την παράσταση. Έξι γυναίκες, έξι αφηγήσεις. Όλες τους φέρουν τα ίδια βιώματα, τραύματα της αγριότητας και της βίας του πολέμου, που δεν λένε να γιάνουν. Με απλό, καθημερινό λόγο θα καταθέσουν τα «ντοκουμέντα» που έχουν καθορίσει τις ζωές τους. Το αρσενικό υπάρχει, υποφώσκει , εξεγείρεται, διαθέτει ψυχρή υπεροχή ή ετεροκαθορίζεται.

 

Οι ηρωίδες μαζεύουν τα θραύσματα των προσωπικών τους διαδρομών , σε μια πορεία επαναδιαπραγμάτευσης με το παρελθόν τους και ένα νέο αυτοπροσδιορισμό.

 

Έρευνα-σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία: Ομάδα DOCsTheatre Σύλληψη ιδέας –Εμψύχωση ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα Επιμέλεια κειμένων: Φωτεινή Δημουλή Video: Βασιλική Μάκου Φωτισμοί: Κώστας Βλάχος Παίζουν: Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Ευγενία Ζάγουρα, Βασιλική Μάκου, Ανδρομάχη Πουλιάση, Ιλεάνα Χανδρινού. Τραγούδι, λύρα: Αρετή Μπαρτάκη

 

Με την υποστήριξη του

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News