Τι παίζει Σήμερα

Βραδιά μουσικού δωματίου στην Αναγνωστική Εταιρία, 13/10/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1347

jeventimage

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας παρουσιάζει μία βραδιά μουσικής δωματίου με έργα  L.V BEETHOVEN, F. LISZT,

J. BRAHMS, P. HINDEMITH.

Θα παίξουν: AndreaD’ AlonzoΠιάνο, StellaDegliEspostiΒιόλα, Έλενα –Σοφία Ζήβα Βιολοντσέλο, Αριάννα Ζήβα Βιολί.

      Η   εκδήλωση   θα   πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα   εκδηλώσεων  της Εταιρίας  στις 13 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα συντελεστών

Andread’Alonzo

Γεννημένος το 1993, αποκτά το δίπλωμα (Master) στο πιάνο το 2012 µε άριστα και ειδική μνεία, µε καθηγήτρια την ValeriaCantoni, στο Conservatorioτης Bologna. Το 2015 αποκτά επίσης το πτυχίο του μαθηματικού στο πανεπιστήμιο της Bologna. 

Έχει κερδίσει πρώτα βραβεία στο διαγωνισμό “Nuovi Orizzonti” του Arezzo, στο βραβείο “Felice Luigi Magone” της Bologna και στο διαγωνιστώ “G. Alberghini” (τομέας μουσικής δωματίου). Έχει ειδικευτεί στην ερμηνεία του πιάνου μέσα από σπουδές µε τους καθηγητές Cappello, Kledzik, Gelenbe, Howard, Maurizzi, Miodini και Zilberstein. Από το 2013 εργάζεται σαν συνεργαζόμενος πιανίστας στο Conservatorio της Bologna, συμμετέχοντας, πέρα από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, στην σύσταση συνόλων μουσικής δωματίου και σύγχρονης μουσικής.

Stella degli Esposti

Γεννημένη στην Bologna το 1992, ξεκινά τις σπουδές βιολιού σε ηλικία επτά ετών. Αποκτά το δίπλωμα (bachelor) στην βιόλα με άριστα και ειδική μνεία, με τον καθηγητή AntonelloFarulli, στο Conservatorio της Bologna. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους ειδικεύεται στην ερμηνεία της βιόλας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή BrunoGiuranna, στην Ακαδημία “WalterStauffer” της Cremona. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ορχήστρας “Cherubini” υπό τη διεύθυνση του RiccardoMuti. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα Masterclass με τους A. Farulli, J. Kussmaul, B. Westphal, D. Waskiewicz, G. Marangoni.

Το 2015 κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό “8. ConcorsoInternazionaleCittà diTreviso” στον τομέα σύγχρονης μουσικής και το 2017 το Ειδικό Βραβείο LionsClub του “PremioAlberghini” μαζί με τον πιανίστα AndreaD’Alonzo, στον τομέα μουσικής δωματίου. Ενεργή σε ensemble μουσική δωματίου, συμμετέχει σε διάφορες ορχήστρες, όπως η OrchestradaCamera της Imola, η FilarmonicadelTeatroComunale της Bologna, η FilarmonicadelTeatrolaFenice της Βενετίας, η OrchestraGiovanileItaliana, το CollegiumMusicum (Bologna) και η OrchestraGalilei (Fiesole).

Από το 2013 είναι η πρώτη βιόλα της νεανικής ορχήστρας Senzaspine της Bologna. Το 2015 γίνεται η πρώτη βιόλα της OrchestraNazionaledeiConservatoriitaliani. Στις 18 Οκτωβρίου 2015 παρουσιάζεται ως σολίστρια με την Ορχήστρα του Conservatorio της Bologna, ερμηνέυοντας το έργο του GustavHolst “LyricMovement”, στο TeatroManzoni της Bologna.

 

Έλενα Σοφία Ζήβα

Γεννήθηκε στη Ρώµη το 1994. Άρχισε τις σπουδές βιολοντσέλου το 2002 στην Κέρκυρα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γιάννη Τουλή. Το 2014 συμπληρώνει τον κύκλο του τριετούς πτυχίου (Bachelor) στο βιολοντσέλο µε καθηγητή τον Riccardo Martinini µε άριστα, και το 2017 αποκτά το διετές δίπλωνα (Master) µε άριστα και ειδική µμνεία µε καθηγητή τον Antonio Mostacci, στο Conservatorio “G.B. Martini” της Bologna.

Έχει πάρει μαθήματα από τουςMario De Secondi, Michele Chiapperino, Giacinto Caramia, Anne Gastinel, Francesco Parazzoli, Francesco Dillon. Έχει ειδικευτεί σε σπουδές βιολοντσέλου και μουσικής δωματίουµε τουςEnrico Dindo, Miklós Perényi, Xavier Gagnepain, Yves Savary, Andres Lopez, Pierpaolo Maurizzi καιKolja Lessing, τοQuartetto Prometeo, και τουςAndres Lopez καιUmberto Clerici. 

Από το2014 συνεργάζεται σεprojects σύγχρονης μουσικήςµε τους Cristina Landuzzi, Paolo Aralla καιFrancesco Carluccio μέσω τουConservatorio τηςBologna.  Από το 2006 έως το 2012 συμμετείχε στη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2009 έως το 2012 στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά). Από το 2013 συμμετέχει στη νεανική ορχήστρα “Senza Spine” της Bologna και το Collegium Musicum της Bologna. 

Συμμετείχε στον θερινό κύκλο 2017 του “Tiroler Festspiele” στο Erl της Αυστρίας, για την παρουσίαση της τετραλογίας του R. Wagner.

Αριάννα Ζήβα

            Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1996. Αρχίζει σπουδές βιολιού το 2003 µε τον Σπύρο Γκικόντη, καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Το 2013 γίνεται δεκτή στο Conservatorio “LicinioRefice” του Frosinone, µε καθηγητή τον AlessandroAsciolla, από όπου αποκτά το πτυχίο της (Bachelor) το 2016. Το ίδιο έτος γίνεται δεκτή στον διετή πειραματικό κύκλο βιολιού στο Conservatorio “BenedettoMarcello” της Βενετίας, µε καθηγητή τον PaoloDeRossi. 

Έχει διατελέσει μαθήτρια των VasileBelusca, JohnMaida, GeorgMönch, IlyaGrubert και EliotLawson σε διάφορα θερινά Masterclass στην Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία. Έχει παίξει σε διάφορες ιταλικές αίθουσες συναυλιών (Εθνικό Θέατρο της Ρώμης, Θέατρο Όπερας της Ρώμης, Θέατρο Malibran της Βενετίας) µε διευθυντές ορχήστρας όπως οι JaderBignamini, RobertoDeMaio, VincenzoBolognese, FrancescoNegroni, FrancescoFiore, FabrizioVentura, GianLuigiZampieri και MaurizioDiniCiacci. Από το 2007 έως το 2010 συνεργάστηκε µε την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Τον Φεβρουάριο του 2016 γίνεται δεκτή στη Νεανική Ορχήστρα του Θεάτρου της Όπερας στη Ρώμη, όπου συμμετέχει μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε µε την πιο πάνω ορχήστρα στο projectOperaCamion.

Αναγνωστική

Καποδιστρίου 120, Κέρκυρα,
2661033297 και 6987 506 777

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Apovrado Κommeno

Kομμένο

Δείτε live

Corfuland News