Τι παίζει Σήμερα

Fuego Summer Art Camp, 09-20/07/2018

Ώρα έναρξης: 08:00

Live Music @ Sessions, 19/07/2018

Ώρα έναρξης: 22:00

Έκθεση «Oltremare» στις Αλευραποθήκες Παλαιού Φρουρίου, από 10/08/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2474

jeventimage

Η έκθεση «Oltremare» ταξιδεύει στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης»

 

Από τη Βενετία στην Κέρκυρα και μετά στο Πορέκ της Κροατίας

 

Στις Αλευραποθήκες στο Παλαιό Φρούριο από τις 10 Αυγούστου ζωγραφική και γλυπτική των Amina Konate Visintin, AndreaValleri, SofiaValleriκαι Ηλία Βαλάρη

 

Μια έκθεση που ταξιδεύει στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης», με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής είναι το αποτέλεσμα της ένωσης 4 καλλιτεχνών που απαντούν σε μια κοινή ταυτότητα στο βαθύ παρελθόν και την οποία διατηρούν ζωντανή με τις σχέσεις τους, αλλά και τις ανταλλαγές ιδεών κι εμπειριών.

Η έκθεση  Oltremareείναι το κοινό ταξίδι τους, όπως συνέβαινε και παλιά, όταν η κοινή θάλασσα η Αδριατική ήταν ο σύνδεσμος της βενετσιάνικης ζωής.

Η Oltremare ξεκίνησε στις 10 Μαΐου,  παραμονή της Biennale της Βενετίας στο Lazzaretto Nuovo,  σαν μια παράλληλη έκθεση, συνεχίζεται στην Κέρκυρα στις Αλευραποθήκες του Π. Φρουρίου από τις 10 Αυγούστου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πόρεκ της Κροατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της.

 

Η ιδέα γεννήθηκε από τη στιγμή που μπορούμε να σκεφτόμαστε την θάλασσα μεταφορικά σαν την ίδια την ζωή, ένδειξη του ατελείωτου χώρου και οδό επικοινωνίας των λαών.

 

Έξω από την θάλασσα είναι τα λιμάνια,  σημεία συνάντησης και ανάμειξης των λαών.

 

Σε αυτά τα λιμάνια βρίσκεται μέρος της πατρίδας μας που θεμελίωσαν οι προγονοί μας, για παράδειγμα είναι οι ελληνικές αποικίες ή οι πόλεις της Γαληνότατης.

 

Ακόμη και αν ο πολιτισμός μας έχει προσλάβει μια διεθνή διάσταση, κοσμοπολίτικη ή παγκοσμιοποιημένη, οι πολιτιστικές μας ρίζες παραμένουν ζωντανές.

 

Ίσως είναι και η ίδια η παγκοσμιοποίηση που δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθούν αυτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας των ανθρώπων, σε αντίθεση με οποιαδήποτε εθνικιστική απομόνωση.

 

Η «Oltremare»  είναι μία έκθεση και ένα πολιτιστικό ταξίδι στις «πορείες» της Γαληνότατης, που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την μνήμη, μα ακόμα και τωρινές μαρτυρίες γύρο από την ζωντανή παρουσία των συλλογικών αρχέτυπων που χαρακτηρίζουν την έννοια της ύπαρξης των Μεσογειακών Λαών, κληρονόμων της Βυζαντινής  Παράδοσης.

 

Οι χώροι της έκθεσης είναι τα λιμάνια αυτής της πολιτιστικής διαδρομής και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι όπως οι ναυτικοί που ταξιδεύουν στις θάλασσες των αναμνήσεων και των προοπτικών.

Η AminaKonateVisintin, ο AndreaValleri, η SofiaValleriκι ο Ηλίας Βαλάρης είναι καλλιτέχνες ενωμένοι μεταξύ τους, όχι μόνο με την φιλία, αλλά και με την διπλή υπηκοότητα, ιταλική, ελληνική  και κροατική, αλλά και μάρτυρες του κοινού Βυζαντινού Πολιτισμού.

 

Πρόκειται για έργα τέχνης, γλυπτά και πίνακες, που γεννιούνται από διαφορετικές τεχνοτροπίες, κυρίως neopopή νεοεξπρεσιονιστικές, αρκετά ομοιογενείς μεταξύ τους.

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Apovrado Κommeno

Kομμένο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Corfuland News