Τι παίζει Σήμερα

City Sound @ 54 Dreamy Nights, 25/05/2018

Ώρα έναρξης: 08:00

Opening Party στο Edem, 25/05/2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Δράση για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς στο Σχολικό Μουσείο, 19/05/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1837

jeventimage

Η Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου), συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. 

Για το 2017 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Σε αυτό το πλαίσιο η Ομάδα Μουσειολογίας έχει οργανώσει μία δράση για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς στο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας, στις 19 Μαΐου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αρχικά μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την διαφορετικότητα στο σχολείο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και συμβούλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και του κοινού. Παράλληλα, η Ομάδα Μουσειολογίας έχει οργανώσει δραστηριότητες για παιδιά στην αυλή του μουσείου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η ομάδα Δον Ηχώτες, παρουσιάζει τραγούδια και μουσικά παιχνίδια για παιδιά. Η ομάδα Δον Ηχώτες, δημιουργήθηκε το 2015 από φοιτητές και διδάσκοντες του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μουσική από το πρώτο τους έργο, το cd-βιβλίο ''Κρατήσου πάνω μου''.

Ημέρα: 19-5-2017
Τόπος: Σχολικό Μουσείο Σκριπερού
Διάρκεια εκδήλωσης: 18:00-20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πίσω

Corfuland News