Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παρατηρητήριο Κάιζερ: ο πέτρινος θρόνος που παραθέριζε ο Κάιζερ

Η πανοραμική θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αυτό το σημείο διάλεξε ο τελευταίος Γερμανός αυτοκράτορας και βασιλιάς της Πρωσίας, Γουλιέλμος ο Β΄, ευρέως γνωστός ως Κάιζερ,  όταν παραθέριζε στην Κέρκυρα, για να απομακρύνεται από τον κόσμο και να στοχάζεται αγναντεύοντας το γαλάζιο του Ιονίου.

Παρατηρητήριο Κάιζερ: ο πέτρινος θρόνος που παραθέριζε ο Κάιζερ

Σε υψόμετρο 270 μέτρων από τη θάλασσα στην κορυφή του λόφου στήθηκε μια σιδερένια εξέδρα διαμορφωμένη πάνω στο βράχο. Η εξέδρα αυτή περιστοιχίζεται από έναν πέτρινο τοίχο  ενώ μικρά πέτρινα σκαλοπάτια οδηγούν τον επισκέπτη στον « αυτοκρατορικό » θρόνο. Πριν ανέβει κάποιος τα πέτρινα σκαλοπάτια θα περάσει πρώτα από μια βαριά σιδερένια καγκελωτή πόρτα 100 ετών και παραπάνω. 

Ο πέτρινος αυτός θρόνος, γνωστός ως Παρατηρητήριο του Κάιζερ κατασκευάστηκε λίγο μετά το 1907, όταν ο Γουλιέλμος ο Β΄ ύστερα από παρότρυνση του τότε βασιλιά της Ελλάδας, Γεωργίου του Α’, αγόρασε το Αχίλλειο.

Το Παρατηρητήριο του Κάιζερ φέρεται να είναι το τελευταίο έργο του Γουλιέλμου του Β΄ στην Κέρκυρα μιας και το 1914 ήταν το τελευταίο ταξίδι του στο νησί.

Από το σημείο αυτό μπορεί κάποιος με κυάλια να θαυμάσει τις γειτονικές παραλίες του Κοντογιαλού και της Γλυφάδας.

Ακόμα, ο πέτρινος θρόνος του Κάιζερ δεν προσελκύει τους επισκέπτες μόνο για τη μοναδική θέα αλλά αποτελεί και ένα αγαπημένο σημείο για τα ερωτευμένα ζευγάρια.  Εκεί δίνουν όρκους παντοτινής αγάπης που τους κλειδώνουν με μικρές κλειδαριές σφραγίζοντας τες στα κάγκελα της βαριάς σιδερένιας εξέδρας και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί μακριά.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News