Τι παίζει Σήμερα

Μαθητικός Διαγωνισμός Φαντασίας και Κριτικής Ικανότητας, Αιτήσεις έως 16/02/2020

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1602

jeventimage

OUT OF THE BOX CHALLENGE

Μαθητικός Διαγωνισμός Φαντασίας και Κριτικής Ικανότητας, 3ος Χρόνος

Πληροφορίες για την διοργάνωση στην Κέρκυρα τηλ 6970751458

 

Ο διαγωνισμός που στέφθηκε και πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία έρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά! Περισσότερα από 1.500 παιδιά, από 27 διαφορετικές περιοχές, σε Ελλάδα και Κύπρο, διαγωνίστηκαν πέρυσι σε 40 εξεταστικά κέντρα. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έλυσαν τα θέματα του διαγωνισμού, τα οποία έχουν γίνει σε περισσότερα από 600 σχολεία. Το Out of the Box Challenge απέσπασε GOLD βραβείο στα Education Leader Awards και τα θέματα του κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ένα βιβλίο το οποίο εξαντλήθηκε στους πρώτους 6 μήνες της κυκλοφορίας του. Το Out of the Box Challenge έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και έχει στην επιτροπή θεμάτων τον Ομότιμο καθηγητή διδακτικής του ΕΚΠΑ κ. Σπανό, όπως και τον επικεφαλής της Google στην Ελλάδα, Ηλία Σούση. 

 

Το Out of the Box Challenge απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από Γ μέχρι ΣΤ Δημοτικού και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις. Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη φαντασία τους. Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει! Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παράξουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες.

 

Οι 3 φάσεις του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

  • Α φάση (22 Φεβρουαρίου 2020): Οι μαθητές θα προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα κληθούν να απαντήσουν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα. 
  • Β φάση (9 Μαΐου 2020): Τα παιδιά που θα διακριθούν στην Α φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη. 
  • Γ φάση (10 Ιουλίου 2020): Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους. 
  •  

Είσαι έτοιμος; Σε περιμένουμε! Αιτήσεις μέχρι 16 Φεβρουαρίου.

Κλείσε τη θέση σου στο OutoftheBoxChallenge.gr

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News