Τι παίζει Σήμερα

Διάλεξη «Invisibility of Women in the Arts», 16/05/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 222

jeventimage

 

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, οργανώνει διάλεξη με θέμα «In/Visibility of Women in the Arts» με ομιλήτρια τη Νεοϋορκέζα κ. AMHoch. Η κ. ΑΜ Hochανήκει στους διαμεσικούς καλλιτέχνες, καθώς συνδυάζει τη ζωγραφική/γλυπτική, τα κείμενα και την ψηφιακή τεχνολογία σε μεγάλων διαστάσεων εγκαταστάσεις.  Zει και εργάζεται στην Μπολώνια. Καλεσμένη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη «φιλοξενία» του έργου της «Diary of a Young Boat», η κ. AM Hochθα μιλήσει για το έργο της και για το ρόλο των γυναικών στις τέχνες, μαζί με την κ. Έλενα Χαμαλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Η διάλεξη/παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης με το πρόγραμμα «American Spaces» και το CorfuTechLab, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 19:00,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στην αγγλική γλώσσα.

 

Καλεσμένοι να συνομιλήσουν διαδικτυακά με την κ. AMHochθα είναι:

·         Η κ. Betsy Rosenwald, Εικαστικός και καλλιτέχνης μικτών τεχνικών, δημιουργός βραβευμένων βιβλίων τέχνης, πρώην συντάκτης του καναδέζικου λογοτεχνικού περιοδικού «Grain». Ζει στο Saskatoon του Καναδά.

·         O κ. Pasquale Verdiccio, Καθηγητής Λογοτεχνίας και Πολιτιστικών Σπουδών, UC San Diego και Διευθυντής του προγράμματος «Studies Abroad Program» για το University of California στην Μπολώνια.

·         ΟDr. Angelique Szymanek,  Επίκουρος Καθηγητής, Department of Art & Architecture, Hobart & William Smith Colleges, Geneva, NY. ΕιδικεύεταιστηνΙστορίατηςφεμινιστικήςτέχνης.

 

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Αγγλικοί Στρατώνες, Παλαιό Φρούριο, Κέρκυρα.
26610 38583

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News